SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'n dan İhsanoğlu'na, 'eli sıkı' esprisi

Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak tarafından kapıda karşıland

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçdaroğlu'n dan İhsanoğlu'na, 'eli sıkı' esprisi





Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak tarafından kapıda karşılandı. Genel merkez girişinde bulunan partililer de İhsanoğlu'nu alkışladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İhsanoğlu Kılıçdaroğlu'nun makamında baş başa görüştü. İkili daha sonra Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de olduğu MYK salonunda ortak açıklama yaptı. Adaylığı CHP'de bazı isimlerin tepkisine neden olan İhsanoğlu laiklik, cumhuriyet ve Atatürk'e bağlılık güvencesi verdi. İhsanoğlu'nun sözleri şöyle: "Bazı çevreler beni tanımıyor, bazıları yanlış tanıyor. Okuryazar bir insanım, ilgilendiği konularda fikrini anlatan, yazan bir insanım. Bir şeye önce ak, ertesi gün kara diyen bir insan da değilim. Cumhuriyetin ilkelerine sadık bir Türk vatandaşıyım. Atatürk'ün milli bir kahramanı olduğunu biliyor ve O'na karşı herkesin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum." "Laiklikle ilgili sözlerim ortada. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması lazım. Aşırıcılık ve mezhepçilik ortaya çıktı. İslam dünyasını mahveden şeyler. Bunlar temsil etme iddiası oldukları dine hizmet etmiyor, değerleri yerle bir ediyorlar. Ben aşırıcılık, mezhepçilik ve şiddetle uzun yıllar uğraştım." "Siyasiler mezhepçiliği kullandığı zaman Irak'ta şu anda yaşananlar ortaya çıktı. Aşırılık, mezhepçilik ve dini siyasete-siyaseti dine alet etmekle ilgili görüşlerim ve yazılarım ortada. Önümüzdeki günlerde temaslarım devam edecek. Herkesten destek istiyorum. Büyük bir uzlaşma ile aday oldum. Bu sorumluluk şahsıma aittir, memnuniyetle kabul ettim. Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Esas hedefim Türkiye'nin birlik ve beraberliğini göstermektir."

"Eli sıkı" esprisi

İhsanoğlu, pazartesi günü Anıtkabir ziyaretinin ardından Hacıbektaş'a gidecek, ardından da Yozgat'a geçecek. "Simgesel yerlere giderek mesaj mı vermek istiyorsunuz?" sorusu üzerine, "Esas hedefim Türkiye'nin birliğini ve beraberliğni göstermektir. Türkiye büyük bir millettir. Bu değerlerin saygıya değer olduğunu, kültür mirasımız olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise soru almadı. Basın mensupları ikiliden bir tokalaşma fotoğrafı daha isteyince, Kılıçdaroğlu İhsanoğlu'nun elini sıktı ve "Sayın cumhurbaşkanı adayının eli sıkıymış" diye espri yaptı.

"Arkanızdayız" mesajı

CHP lideri daha sonra Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP Genel Merkezi'nin dördüncü katında devam eden il başkanları toplantısına götürdü. İhsanoğlu, CHP'den ayrılmadan önce genel merkezin önünde CHP lideri, MYK üyeleri ve il başkanlarıyla fotoğraf çektirdi. "Yönetim ve il örgütlerimizle arkanızdayız" mesajı verildi. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nu arabasının kapısına kadar yolcu etti. CHP il başkanları da İhsanoğlu'nu alkışlarla uğurladı. Saat 14.00'teki il başkanları toplantısından İhsanoğlu'na destek bildirisi çıkması bekleniyor.

HDP ile sakin görüşme

Halkların Demokrasi Partisi'yle (HDP) görüşmesini ise Meclis'te yaptı. Görüşmede görüntü alınmadı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yapmadı. Ekmeleddin İhsanoğlu çıkışta, "Müspet bağlamda mutlu ve umutlu ayrılıyorum" dedi. Görüşmeye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

Önce BBP'ye gitti

İhsanoğlu'nun siyasi partiler turunda ilk durağı sabah saatlerinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi oldu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İhsanoğlu'nu kapıda karşıladı. Destici, İhsanoğlu'na, BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun makaleleri, konuşmaları, şiirleri ve röportajlarından oluşan bir kitap hediye etti. İhsanoğlu ve BBP lideri Destici görüşme sonrası ortak bir açıklama yaptı. İhsanoğlu gazetecilerin, "BBP'den destek aldınız mı?" sorusuna, "Ben öyle anladım" diye yanıt verdi. Mustafa Destici de, "İhsanoğlu cumhurbaşkanlığına yakışır" dedi. Ancak BBP nihai kararını vermiş değil. Destici değerlendirmelerinin süreceğini ve gelecek hafta kararlarını açıklayacaklarını ifade etti. Halkı kucaklayıcı bir cumhurbaşkanı istediklerini söyleyen Destici, seçilecek cumhurbaşkanından bazı talepleri olduğunu da yineledi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki şüphelerin aydınlatılması bunlardan biri. İhsanoğlu BBP'den sonra Demokratik Sol Parti'ye geçti. DSP Genel Başkanı Masum Türker, İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıkladı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.