SON DAKİKA
Hava Durumu

Komisyonda Atatürk kavgası

Büyükşehir belediyelerine ilişkin tasarının TBMM İçişleri Komisyonu görüşmelerinde Sırrı Süreyya Önder'in konuşması Atatürk tartışm

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir belediyelerine ilişkin tasarının TBMM İçişleri Komisyonu görüşmelerinde Sırrı Süreyya Önder'in konuşması Atatürk tartışması çıkardı.

Büyükşehir belediyelerinin sayısını artıran, çok sayıda belde belediyesinin ve köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını getiren “Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı”nın TBMM İçişleri Komisyonu görüşmelerinde Atatürk tartışması çıktı.

BDP’li Sırrı Süreyya Önder , sözlerini, “Atatürk’e hakaret” olarak değerlendiren bazı milletvekillerine yanıt verirken, “Atatürk bu yüzyılın gördüğü en büyük dehadır, neden eleştireyim?” dedi. Bunun üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , “Çevir gazı yanmasın” diyerek laf attı. Önder ise ayağa kalkarak, “Neyin çevir gazı yanmasın. Benim adım İdris Naim mi? Çevir gazı yanmasınsa, emniyet müdürüne sahip çıksaydın. Nasıl iki günde başınız bir tarafa bedeniniz bir tarafa gittiniz. Atatürk’ü sevmek bütün insanları sevmektir” dedi.

O sırada BDP’li Altan Tan ise, “Kimse sevmek zorunda değil. Seven sever sevmeyen sevmez” dedi. Bunun üzerine MHP ’li milletvekilleri hep birlikte karşı çıktı. MHP’li Nevzat Korkmaz, “Atatürk’e laf söylemeye hakkınız yok. Çık git buradan. Senin gramın nedir? Atatürk’e hakaret edeceksen çık dışarı. Eliniz kanlı diliniz kanlı. Atatürk’e laf söyleyecek adam mısın?” dedi.

Bu sözler üzerine Önder ile Korkmaz arasında tartışma yaşandı. Korkmaz, Önder’e, “Atatürk’ü seveceksin. Burada bu kadar laf söylendi. Ben senin yerine olsam burada bir dakika kalmam” derken Önder, “Ben sana ‘Marks insanlığın en yüce değeridir. Bunu idrak etmeyenin burada durmaya hakkı yoktur’ desem ne kadar ciddiye alırsan ben de seni o kadar ciddiye alırım” dedi.

MHP’liler bu söze, “Marks ile Atatürk’ü karşılaştırıyor” diye itiraz etti. Önder ise, “İkisi de bir fanidir. İnsandır” dedi. Tartışmanın uzaması üzerine görüşmelere ara verildi.

Verilen arada BDP’li Önder dışarı çıkarken, MHP’li milletvekilleri İçişleri Bakanı Şahin’e bağırarak, “Bunları sen şımartıyorsun. Sizin yüzünüzden bu hale geldi” diye bağırdılar.

Bakan Şahin ile MHP’liler arasında bir süre tartışma yaşanırken, daha sonra MHP’li Lütfü Türkkan CHP ’lilere, “Neden itiraz etmiyorsun” diyerek çıkıştı. Tartışma CHP ve MHP’liler arasında sürdü.

Radikal
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.