SON DAKİKA
Hava Durumu

Kozmik Oda'dan 1.5 terabaytlık belge uçtu!

HSYK, Kozmik Oda’nın kapısının nasıl aralandığını, Arınç’a suikastla suçlanan subayların aslında kimi takip ettiğini, FETÖ’cü hâkimi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kozmik Oda'dan 1.5 terabaytlık belge uçtu!
HSYK, Kozmik Oda’nın kapısının nasıl aralandığını, Arınç’a suikastla suçlanan subayların aslında kimi takip ettiğini, FETÖ’cü hâkimin ne kadarlık belgeye el koyduğunu raporladı
 

 

 

HSYK Teftiş Kurulu'nca hazırlanan 11 Mayıs 2016 tarihli raporda Kozmik Oda aramasının devletin sırlarını casusluk maksadıyla ele geçirme amacına yönelik bir kumpas olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Raporda haklarında inceleme yürütülen hâkim ve savcılarla ilgili olarak 'FETÖ'ye üyelik' ve 'devletin gizli bilgilerini açıklamaktan işlem yapılması isteniyor.

467 sayfalık Kozmik Oda raporunda aralarında soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili'nin de bulunduğu savcı ve hâkimler hakkında iki ayrı suçtan ikişer kez meslekten ihraç talebinde bulunuldu.

Haklarında inceleme yürütülen 6 hâkim ve 2 savcının, Milli Güvenlik Kurulu'nca (MGK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak adlandırılan örgüte üyeliği ve devletin gizli bilgilerini elde etme süreçleri raporda delilleriyle açıklanıyor.

ALBAY İZLENİYORDU

HSYK Teftiş Kurulu Başmüfettişi Hâkim Ali Rıza Karakan ve HSYK Müfettişi Hâkim Görkem Keysan tarafından hazırlanan raporda Kozmik Oda aramasının gerçekte Kurmay Albay Baki Kaya'yı takip eden Özel Kuvvetler Komutanlığı subayları Erkan Yılmaz Büyükköprü ve İbrahim Göze'nin suikast düzenlemek maksadıyla Bülent Arınç'ı takip ettiği yönünde işlem yapılarak başlatıldığı belirtiliyor.

Arınç'ı takip etmekle suçlanan subayların amiri Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkan Başkanı Albay Yusuf Akal ise raporda emrindeki subayların aracında çıktığı öne sürülen -Bülent Arınç'ın evine ilişkin adresin bulunduğu kâğıttaki- yazı ve rakam örnekleri ile o dönemde yakalama işlemini icra eden görevli polis memurlarının imza ve rakam örneklerinin kriminal incelemesi başta olmak üzere talep ettikleri tüm işlemlerin o dönem yürütülen soruşturma kapsamında dikkate alınmadığını vurguladı.

Avukatlarının da savunmada bu hususlara değindiğini, ancak bunların hiçbirinin yerine getirilmeyerek aleyhlerine yapılan yorumla Bülent Arınç'a suikasta teşebbüs ettikleri ve hükümeti devirmeyi amaçladıkları iddiası ile soruşturma geçirdiklerini ardından takipsizlik kararı verildiğini anlattı.

KLASİK YÖNTEM: İSİMSİZ İHBAR

Kozmik Oda aramasının, FETÖ'nün her zaman kullandığı isimsiz ihbar yöntemiyle başladığı da anlatıldı. Buna göre 19 Aralık 2009'da 14.50 sıralarında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait 0312 303 .. .. numaralı telefonu arayan erkek bir şahıs, Çukurambar'da Bülent Arınç'ın evine geliş gidişlerinde, civarda 06 BH ... plakalı gri Renault ile 06 LJY .. plakalı araçları gördüğünü, araçlardan ve içindekilerden şüphelendiğini, Arınç'a yönelik bir saldırıda bulunabileceklerinden şüphelendiğini söyledi.

Bu ihbarla başlayan soruşturma kapsamında FETÖ'nün amaçları doğrultusunda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 26 Aralık 2009 tarih ve 2009/1066 sayılı kararı ile Hâkim Kadir Kayan tarafından 20 Ocak 2010'a kadar Kozmik Oda'da arama yapıldı ve devletin gizli bilgilerini içeren tam 1.5 terabayt boyutundaki pek çok gizli belgeye el konuldu. Raporda Kozmik Oda soruşturmasını yürüten Savcı Mustafa Bilgili başta olmak üzere suçlanan hâkim ve savcılar FETÖ'ye üyelik ve devletin gizli bilgilerini ele geçirmekten sorumlu bulundu.

'FETÖ İLE BAĞLANTIMIN KANITINI GÖSTERİN'

Kozmik Oda soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili ise müfettişlerce alınan savunmasında Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içinde yer aldığı yönündeki bilgileri yalanlandı ve "Örgüt içinde yer aldığım soyut olarak, bir cümle halinde belirtilmiş, somut herhangi bir delil gösterilememiştir" dedi. Bilgili, FETÖ/PDY adı altında yürütülen adli soruşturmalarda 'şüpheli olarak haklarında işlem yapılan kişilerle sürekli olarak telefon görüşmeleri yaptığım' iddia edilmişse de bu kişilerin isimleri suçlamalarda belirtilmemiş olmakla birlikte kesinlikle bu tür kişilerle görüşmedim. Hakkımdaki bu suçlamalar tamamen asılsızdır" dedi.

RAPORDA ADI GEÇEN HÂKİM VE SAVCILAR

HSYK Başkanlığı'nın 27 Nisan 2015 tarihli onayıyla başlatılan Kozmik Oda incelemesinde ihbarda bulunan kurum, Genelkurmay Adli Müşavirliği. Haklarında inceleme yapılan hâkim ve savcılarsa şöyle: Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Trabzon Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan (Kozmik Oda olayının olduğu dönemde Ankara'da savcıydı, hâkim Hasan Şatır, emekli hâkim Selahattin Türkeli, hâkim Nihal Uslu, hâkim Halil İbrahim Kütük, hâkim Abdullah Bahçeci ve hâkim Dündar Örsdemir. Bu görevliler özetle "FETÖ PDY üyesi olmak", "Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal, ekonomik, askeri ve idari mekanizmasına yön veren kadroları ele geçirip etkisiz hale getirerek, Türk Devleti'nin varlığını tehlikeye düşürmek maksadıyla, Devleti yıkmak veya ele geçirmek amaçları için çalışmak ve casuslukla" suçlanıyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

kanalahaber
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.