SON DAKİKA
Hava Durumu

Kürtler katillerine oy vermezler!

A Haber’de Medya Dünyası programına konuk olan Kürt siyasetçi ve yazar Ümit Fırat yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Kürt se

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kürtler katillerine oy vermezler!
A Haber’de Medya Dünyası programına konuk olan Kürt siyasetçi ve yazar Ümit Fırat yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Kürt seçmenin CHP-MHP koalisyonuna sıcak bakmadığını belirterek "Kürtler katillerine oy vermezler" dedi.

CHP ve MHP, ortak cumhurbaşkanı adayını açıkladılar: Ekmeleddin İhsanoğlu. İhsanoğlu, seçimler konusunda saflaşmaların yavaş yavaş belli olmasını sağladı ancak Kürt seçmenin de takınacağı tavır merak ediliyor. A Haber'de Nihan Günay'ın sorularını yanıtlayan Ümit Fırat, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Kürt seçmenin tavrını değerlendirirken Kürtlerin CHP-MHP koalisyonuna asla sıcak bakmadıklarını belirterek "Kürtler katillerine oy vermezler" dedi.

KÜRTLER BU KOALİSYONA SICAK BAKMAZ

Kürtlerin CHP-MHP koalisyonuna asla sıcak bakmadıklarını ifade eden Ümit Fırat, "Kürtlerin elbette ki bugün Ankara'daki, Muş'taki seçmenleri beğenelim ya da beğenmeyelim; tercih edelim ya da etmeyelim Ankara'daki tercihi başkadır, Muş'taki başka. Kürtler Ankara'daki CHP-MHP koalisyonuna asla sıcak bakmıyorlar." dedi.

Milliyetçi bir adaya sıcak bakılmadığını söyleyen Fırat, "Bunu bir kaos olarak görüyorlar ama kendi bölgesinde kendi belediye yönetiminde seçerler. Bunlar çok farklı şeyler. Ankara'daki iktidar da CHP ve MHP'nin göstereceği milliyetçi bir adayı ya da bir başka milliyetçi hükümeti asla kendilerine yakın bulmadıklarını gözlemlerimizden biliyoruz." diye konuştu.

TARİHLERİNİ İNKAR EDEMEZLER

Kürtlerin bütün bir tarihlerini inkar edemeyeceklerini vurgulayan Ümit Fırat, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kürtler bütün bir tarihini inkar edecek aptallığa mı başvuracaklar? Böyle bir saflık olabilir mi? Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatör olduğu yalanına kimi inandırabilirler? Bir kere kendileri ortada zaten." Kaynak:Haber 10
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.