SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mazi kalbimde yaradır'

Başbakan Erdoğan kendisini tarih bilmemekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ''Mazi kalbimde bir yaradır'' şarkısının sözl

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan kendisini tarih bilmemekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ''Mazi kalbimde bir yaradır'' şarkısının sözleriyle cevap verdi.


 
 

TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini tarih bilmemekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Mazi kalbimde bir yaradır'' şarkı sözüyle cevap vererek, ''Tarih, Kılıçdaroğlu'nun kalbinde yara olduğu için bizim verdiğimiz tarih derslerini bir türlü öğrenemedi. Kılıçdaroğlu'nun Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır. İstanbul şehir tarihi sıfır, futbol tarihi sıfır, İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır'' dedi.

Milliyetçilik slogan atmak değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında yine ''esip gürlediğini'' söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Hodri meydan dedin. Tamam, madem hodri meydan, tüm hesabı kitabı ortaya çıkaracağız. Millete bunları takdim edeceğiz. Sen gittin IMF'ten borç aldın, senin borçlarını biz tamamladık ve şu anda önümüzdeki ay son taksidi ödemek suretiyle IMF ile bizim borç ilişkimiz bitmiş olacak. MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; bu mudur milliyetçilik yoksa bizim yaptığımız mı milliyetçilik? Tehditlerle vesairelerle dolduruşa gelen bir topluluk değil bu millet. Bu millet kimin hayırlı yolda olduğunu görüyor.''

Milliyetçiliğin slogan atmak; gençleri birbirine kırdıracak çağrılar yapmak; devletin kasasını, hazinesini boşaltmak, ülkeye, millete milyarlarca dolar fatura ödetmek olmadığını belirten Erdoğan, ''Milliyetçilik, tarihine, ecdadına, ecdadından kalma yadigarlara sahip çıkmaktır; dünyanın her tarafına ulaşmak, her tarafına barış mesajları iletmek, dünyanın her tarafıyla işbirliği tesis etmektir. En önemlisi milliyetçilik, 'milliyetçiyim' diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır'' dedi.

Milletin inancı kışkırtmaları ezip geçecek

Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarına bakınca milletin çözüme yönelik inancının arttığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bu birlikteliği hazmedemeyenler, çeşitli provokatif eylemlere giriyorlar. Milletin inancı tüm bu kışkırtmaları ezip geçecektir'' diye konuştu.

Erdoğan, çözüm sürecinin önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

''Çözüm isteyen herkesten ellerini, dillerini, eğer bunlar mümkün değilse yüreklerini bu sürece koymalarını rica ediyorum. Böyle hayati bir meselede, hayır konuşmayacak olanların en azından susmak suretiyle, sukut suretiyle sürece katkı vermelerini rica ediyorum.''

Onlarla bizi meşgul etmeyin

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından salondan ayrılırken gazetecilerin, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın 10 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili sorusunu, "Onlarla bizi meşgul etmeyin" diye yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.