SON DAKİKA
Hava Durumu

Mecliste şaşan AYM'ye koştu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulma

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mecliste şaşan AYM'ye koştu
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

 

 

 

Pekşen, Anayasa Mahkemesi'ne iptal istemli başvurusunu sunduktan sonra mahkeme önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ardından Anayasa Mahkemesine iptal istemli dilekçesini sunan Pekşen, "Halkın iradesi ulusal irade parlamentoda baskılanıp susturulmaya ve tümüyle işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Böylesi bir duruma elbette bir parlamenter olarak bir hukuk adamı olarak kayıtsız kalmamız, sessiz kalmamız asla beklenilemez." dedi.

Yargılanmaların sınırlarının genişletilmesi gerektiğini savunan Pekşen, "Vatandaşlar sanıyor ki, insanlar milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılıyor ve milletvekilleri gidip haklarındaki iddialar sebebiyle yargılanacaklar. Öyle değil. Buradaki konu, hakkında fezlekesi parlamentoya gelmiş olanlar yargılansın sürecidir." diye konuştu.

Pekşen, partisinin Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil adına da Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçelerini ilettiğini belirtti.

HDP'li vekillerin teröre destek veren açıklamalarının hatırlatılması üzerine Pekşen, teröre destek veren herkesin yargılanması gerektiğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.