SON DAKİKA
Hava Durumu

'Melih Gökçek' polemiği sürüyor

Melih Gökçek'in MHP'den Ankara adayı olacağı iddiası üzerine art arda açıklamalar geldi. AK

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Melih Gökçek' polemiği sürüyor

Melih Gökçek'in MHP'den Ankara adayı olacağı iddiası üzerine art arda açıklamalar geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım" dedi. Gökçek, sosyal medyadan yanıt verdi. İkili arasındaki tartışmaya AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı müdahale etti. Bostancı, "Sayın Gökçek, uzun yıllardır AK Parti içerisinde görev yapmış bir arkadaşımız. Ankara'da büyük işler yaptı. Hayati Bey ne kast etti bakmak lazım. Gökçek ne çıkardı buradan, neye göre cevap verdi. Mutlak suretle hukuki kusurla istifa gerçekleşmiş gibi değerlendirmek doğru değildir" dedi.



Dün öğle saatlerinde siyaset kulislerinde sıcak saatler yaşandı. MHP kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, MHP'nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yerel seçimlerde adaylık teklifi götürdüğü iddia edildi. MHP kanadından ve Melih Gökçek'ten konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimde ittifak arayışlarının kalmadığını söylemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Madem öyle, yerelde herkes kendi yoluna" şeklinde yanıt vermişti. Yaşanan gelişmelerin hemen ardından MHP'nin Gökçek'e teklif götürdüğü haberlerinin AK Parti kanadında nasıl karşılık bulacağı merak konusu oldu. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Özhaseki, "Ben, Melih Bey'i aradım, ne olduğunu sordum. O da bana 'Yapılmış resmi bir teklif yok, ben de okuyunca şaşırdım ama ben AK Parti'liyim' dedi. Teşekkür ederiz dedik, kapattık. O yüzden çok abartılacak bir şey yok" dedi.
"Görevden alınması iş olsun diye istenmedi"
AK Parti kanadından açıklamalar bugün de sürdü. NTV'de soruları yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gökçek'in adaylığına ilişkin soruya, "Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüş bildirmeyeceğim. Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım" ifadelerini kullandı. Yazıcı'nın, "Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye değil"  sözlerine Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yanıt verdi.
"Bir suçum varsa açıklamazsan namertsin"
Gökçek, "Ya sabır. Davama zarar vermemek için susmaya devam ediyorum. Benimle ilgili kamuoyunun önüne çıkamayacak bir suçum varsa açıklamazsan namertsin. Hadi yiğitsen devam et...Sabrımı taşırma. Vallahi tozunu atarım" ifadelerini kullandı. CNN Türk'te soruları yanıtlayan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Gökçek ve Yazıcı arasındaki tartışmaya ilişkin, "Hayati Bey ne kast etti bakmak lazım. Gökçek ne çıkardı buradan, neye göre cevap verdi. Mutlak suretle hukuki kusurla istifa gerçekleşmiş gibi değerlendirmek doğru değildir. Bizim il ve ilçe başkanları değişince onların kusurları mı oluyor? Hepimizin kusurları oluyor. Başarıya gitmek için kollektif akılla hareket edilir. Buradaki budur" diye konuştu. Gökçek'in aday olacağı haberlerini  de değerlendiren Bostancı, "Sayın Gökçek, uzun yıllardır AK Parti içerisinde görev yapmış bir arkadaşımız. Ankara'da büyük işler yaptı. Şimdi bu aşamada ne tür bir siyasi kombinasyon ile halkın karşısına çıkmak ister bunu bilemiyorum. Ortak bir adaylık olursa çıkmak istediğine dair görüşlerini görüyorum. Ama partilerimiz ayrı adaylar çıkaracaklarını söylediler." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.