SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel'den fasıl için destek sözü

Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Rompuy'den, AB ile müzakerelerde yeni fasıl açılması için destek mesajı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Rompuy'den, AB ile müzakerelerde yeni fasıl açılması için destek mesajı geldi.


 
 

Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi'ne katıldığı Şili'de yoğun temas trafiğini sürdüren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmelerden, AB ile müzakerelerde yeni fasıl açılması için destek mesajı geldi.

Merkel programını uzatacak

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen CELAC–AB Zirvesi'ne katılmak üzere Santiago'da bulunan Bağış,  Merkel ile görüştü.  Merkel, görüşmede Şubat sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyareti heyecanla beklediğini belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam yemeği davetine icabet etmek için programını uzatacağını söyledi.

Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin devam etmesini önemsediğini vurgulayan Merkel, İrlanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında fasıl açılması için destek vereceğini ve bu konuda Fransız yetkililerle de görüşeceğini kaydetti.

Rompuy'dan de destek


AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da Bağış ile görüşmesinde, Başbakan Erdoğan'ın davetine ilk fırsatta icabet edeceğini belirterek, kendisinin de Erdoğan'ı Brüksel'de ağırlamak istediğini söyledi.

Türkiye ile müzakere sürecinin ''pozitif gündem'' sayesinde devam etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rompuy, İrlanda'nın dönem başkanlığı sırasında fasıl açılmasını ve ilişkilerin normal rayına dönmesini desteklediğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.