SON DAKİKA
Hava Durumu

MGK'dan Suriye'ye uyarı

Saat 14.30 sularında başlayan MGK toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Suriye ve terör başlıkları konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Saat 14.30 sularında başlayan MGK toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Suriye ve terör başlıkları konuşuldu.

MGK toplantısı sonrası yayınlanan açıklamada, Ağrı'da öğretmenleri PKK'lıların elinden alan köy sakinlerine dikkat çekilerek "Halkımızın teröre karşı öğretmenlere sahip çıkması takdirle karşılandı'' denildi.

Suriye konusunda ise 'Terörün Suriye'de otorite boşluğundan faydalanmaması için tedbirler görüşüldü. Suriye konusunda hukuki temelinde tüm tedbirler alınacak ' denildi.

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye'nin çevresindeki kara, deniz ve hava faaliyetlerinin gözden geçirildiği belirtildi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, toplantıda terör konusunun ele alındığı belirtilerek, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden terör eylemleri ve bunlara karşı güvenlik güçlerimizin başarıyla yürüttüğü operasyonlar, alınan ve alınması gereken diğer tedbirler görüşülmüştür” denildi.

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, toplantıda Irak'ta meydana gelen gelişmelerin ele alındığı ve Türkiye Irak ilişkilerinin mevcut durumu ve geleceğinin değerlendirildiği bildirilerek, “Ayrıca bölgesel barış ve istikrar açısından büyük önem taşıyan Mısır ve Libya'daki siyasi dönüşüm süreci ayrıntılı olarak irdelenmiş, bu ülkelerin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasına yönelik sergilenebilecek dayanışmanın önemi üzerinde durulmuştur” ifadesi kullanıldı.

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, siber tehdit konusunun ele alındığı belirtilerek, “Küresel düzeyde ciddi boyutlara ulaşan siber tehdit ve bu tehdidin ülkemizin güvenliğine etkileri değerlendirilmiş, bu tür tehditlerin engellenmesi ve siber güvenliğimizin sağlanmasına yönelik ulusal düzeyde koordinasyon ve uluslararası düzeyde işbirliğinin gerekliliğine vurgu yapılmıştır” ifadesine yer verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.