SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Güvenlik Kurulu'nda bir ilk!

Rutin olarak 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan MGK, Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatı ile iki hafta önceye alındı. Gül, Cumhurbaşk

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milli Güvenlik Kurulu'nda bir ilk!
Rutin olarak 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan MGK, Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatı ile iki hafta önceye alındı. Gül, Cumhurbaşkanı olarak son kez MGK'ya başkanlık yapacak ve bu toplantıyla kurul üyelerine veda edecek.

Başbakan Erdoğan da MGK'ya son kez başbakan sıfatıyla katılacak. Bu da MGK'da bir ilkin yaşanmasına sebep olacak. Toplantıda fiili olarak 11'inci ve 12'inci Cumhurbaşkanları bir arada bulunacak.

YAŞ kararıyla 30 Ağustos'ta görevini Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'a devredip emekliye ayrılacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük de MGK'ya son kez katılacak.

Toplantıda çözüm süreci, Irak'ta yaşanan olaylar, Suriye, sınır güvenliği, IŞİD gerginliği ve alıkonulan Türk konsolosluk görevlilerinin durumu, devlet içinde paralel yapılanmayla mücadele, TSK'da yeniden yapılanma çalışmalarının ele alınacağı belirtiliyor. (Türkiye Gazetesi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.