SON DAKİKA
Hava Durumu

Milyonluk 'Man Adası' davası başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, kendisi ve yakınlar

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milyonluk 'Man Adası' davası başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, kendisi ve yakınlarının Man Adası ile para transferlerine ilişkin gösterdiği belgeler ile yaptığı açıklamalar nedeniyle açtığı dava İstanbul'da başladı. Erdoğan'ın 1.5 milyon liralık tazminat istediği davada, Kılıçdaroğlu'nun avukatları, açıklamalarda "hakaret" değil "kamu yararı" bulunduğuna işaret ederek, yurt dışı para transferine ilişkin belgelerin bankadan istenmesini talep etti.


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Kasım 2017 tarihli gurup toplantısında ailesi ve yakınları aleyhine dile getirdiği iddialar nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 1.5 milyon TL.'lik manevi tazminat davasına başlandı.


Davalı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı aracılığı ile dava dosyasına yolladığı 20 sayfalık yanıt dilekçesinde konuşmasında hakaret içerikli tek bir söz bulunmadığını öne sürerek davanın reddini istedi. Mahkeme hem davalı Kılıçdaroğlu hem de davacı Erdoğan'ın sosyo-ekonomik durumlarının araştırılması için kolluk kuvvetlerine yazı yazılmasını, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasının bir örneğinin gönderilmesi için müzakere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.(DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.