SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT ile Mossad arasında 'iletişim kanalları yeniden açıldı'

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MİT ile Mossad arasında 'iletişim kanalları yeniden açıldı'
İsrail istihbarat örgütü Mossad ile Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı şeflerinin, Gazze'de ateşkes için Mısır'da yürütülen görüşmeler sırasında, "iletişim kanallarını yeniden açtığı" belirtiliyor.

Gizli diplomasi ve ishibarat dünyası ile ilgili haberler veren Paris merkezli 'Intelligence Online', MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Kahire'de Mossad şefi Tamir Pardo ile görüştüğünü duyurdu.

İnternet bültenindeki habere göre, Fidan ile Pardo'nun Kahire'ye esas gidiş nedeni, 14-21 Kasım günlerinde İsrail askeri operasyon sürdürdüğü Gazze'de ateşkes sağlamak için yürütülen görüşmelere katılmaktı.

Ateşkes görüşmeleri, Mısır istihbarat şefi Muhammed Rafet Abdülvahid Şehate'nin ev sahipliğinde yapılıyordu.

İsrail ile Gazze'yi yöneten Hamas örgütü arasında arabuluculuk yapan Mısır'a, Türk ve Katarlı istihbarat yetkililerinin yardımcı oluyordu.

Bu sırada, Fidan ve Pardo yüz yüze görüşme yaptı. Böylece, iki istihbarat örgütü arasında "iletişim kanalları yeniden açıldı."

'Intelligence Online' bu görüşmenin, yaklaşık 3 yıldır "araları bozuk" olan geleneksel müttefikler Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkileri yeniden canlandırmanın kapısını açabileceğini yazıyor.

İsrail'in 2009 başında Gazze'ye düzenlediği operasyonda 1400 civarında Filistinlinin ölmesi ve Mayıs 2010'da Mavi Marmara yardım filosuna İsrail tarafından düzenlenen baskında 10 Türk'ün hayatını kaybetmesi sonrasında iki ülke ilişkileri en alt seviyeye gerilemişti.

BBC Türkçe
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.