SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefetten İlk tepkiler

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2011 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2011 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Muhalefetten İlk tepkiler
Kılıçdaroğlu: Hükümet istifa etmeli
Hakkari’de 24 askerin şehit olmasını değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözüm yerinin hükümet değil, TBMM olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hükümet istifa etmelidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’deki terör saldırısının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Bir başbakanın, sorumluluğu başka kurumlarda aramaması lazım. Sorumluluğu bilmesi lazım. Kendisi muhalefet partisinin lideri değil, ülkeyi yönetiyor. Sorumluluk başbakanın omuzlarındadır. Çözüm üreten kurum siyaset kurumu olmalıdır.

Durup durduk yerde muhalefetten de şikayet ediyor. Çözüm önerilerinde bulunduk. Herkes duydu, bir tek Başbakan duymadı. Neden muhalefete kulağını kapatıyor? 'Ulusal bütünlük içinde getireceğiniz her çözüme destek vereceğiz' dedik. Ama hiçbir öneri gelmiyor, sadece eleştiri geliyor. Teröre çözüm için iktidara açık çek verdik. Teröre çözüm konusunda hükümete hiç engel olmadık.

Meclis Başkanı’na çağrıda bulunuyorum. Sorunun çözüm adresi hükümet değildir. Hükümet çözüm konusunda aciz kalmıştır. Meclis’in bu konuya el koyması, ortak komisyon kurması gerekmektedir.

Sağlıklı çalışan demokrasilerde hükümet istifa seçeneğini düşünür. İki günde 34 güvenlik görevlimizi şehit verdik. Kim bunun sorumlusu?

Bugüne kadar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin onurudur. Sorun başsağlığı dilemek değil, sorunu çözüyorsanız görevinizi yerine getiriyorsunuz.

Başbakan’ın çaresizliğini dile getirdiğini gördüm. Sayın Başbakan çözümsüz bir noktadadır. Bu iktidar çözüm değil, sorun üreten bir iktidar haline gelmiştir.

Bütün vatandaşlarıma sağduyu çağrısı yapıyorum. Umudumuzu asla ve asla yitirmeyelim.

Bu kadar şehidin olduğu yerde hükümeti eleştirmeyelim, alkış mı tutalım? Çözüme varız, kim çözüm önerisi getirirse biz varız.

BDP terörü lanetleme konusunda net ifadeler kullanmalıdır.

Şehitlerimizn sorumlusu AKP hükümeti ve başındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır."

Bahçeli OHAL istedi
MHP Lideri Bahçeli, 24 askerin şehit olduğu saldırı üzerine OHAL ilan edilmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkâri’nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ''OHAL ilan edilmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Terör maşaları rezil amaçlarına asla ulaşamayacak. Gözlerini kan bürümüş canilerin bu alçakça eylemlerini lanetliyor, büyük bir öfkeyle telin ediyorum'' dedi.

Bahçeli, Türkiye'nin ancak savaş şartlarında vereceği kaybın özgürlük, demokrasi ve barış sözleriyle Dumanbet hayata geçtiğini ileri sürdü.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, sürekli ivme ve güç kazanan bölücü terör örgütünün, acımasız ve vahşi eylemlerine göz göre göre devam ettiğini belirtti.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde meydana vahamet derecesindeki son terör saldırısının kanlı bilançonun hangi seviyelere ulaştığının açık kanıtı olduğunu ifade eden Bahçeli şunları kaydetti:

“Bu meyanda, PKK'lı katillerin Çukurca'da düzenlediği saldırı sonucunda 24 Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 18'i de yaralanmıştır. Gözlerini kan bürümüş canilerin bu alçakça eylemini lanetliyor ve büyük bir öfkeyle telin ediyorum. Bilinmelidir ki, terör maşaları rezil amaçlarına asla ulaşamayacaklar ve döktükleri kanda eninde sonunda boğulacaklardır. Çukurca'daki hain saldırıda kaybettiğimiz vatan evlatlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimizin de bir an önce eski sağlıklarına kavuşmalarını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Ülkemiz 'İyi şeyler olacak' sözleriyle girdiği terör kıskacında can ve derman kaybetmekte, milletimiz arkası arkasına menfur suikastların kurbanı olmaktadır.

Bugünkü zaman diliminde; belini doğrultarak namlusunu üzerimize çeviren bölücü fitnenin azmasında PKK açılımındaki inat ve ısrar, terör örgütüne verilen umut ve tavizler, İmralı canisiyle müzakere ve mütareke arayışı ve Irak'ın kuzeyindeki peşmerge kalıntılarıyla kucaklaşma belirleyici olmuştur.”



 

BDP'den PKK ve hükümete: Savaşı durdurun
Hakkari’de 24 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yapan BDP, ölümler nedeniyle üzüntü duyduklarını bildirdi. Partiden yapılan açıklamada PKK ve hükümete çağrıda bulunularak, “Savaşı durdurun” denildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari’de 24 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Demirtaş, ülkenin bir kez daha derin bir acıyla sarsıldığını belirterek, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diledi.

Selahattin Demirtaş, şunları kaydetti:
''Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmış, her birimizi derinden sarsmıştır. Acıların kelimelerle ifade edilemediği anları yaşıyoruz. Bu savaşa da, ölümlere de 'artık yeter' diyoruz. Bu ölümlere ve yaşanan bu acılara karşı devlet ve hükümetlerin 25 yıldır tekrarlayıp durdukları çözüm üretmeyen ve savaşta ısrar eden açıklamalara da 'artık yeter' diyoruz. Yaptığımız çağrılara bugüne kadar olumlu bir yanıt gelmedi. Bugün yaşanan bu acılı tablo bir kez daha göstermektedir ki Türkiye'nin ekmek, su, hava kadar en acil ihtiyacı barıştır ve Türkiye'nin barıştan başka hiçbir seçeneği de yoktur.

Bunun için Türkiye'nin bir an önce bu çatışmalı ortamdan çıkarılması, ölümlerin durdurulması ve bir barış sürecinin başlatılması herkesin ortak hedefi olmalıdır. Hükümete de PKK'ya da bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz.''

Annelerin bu acıyı hiçbir şekilde hak etmediklerini vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

''Devlet, hükümet, parlamento, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, hepimiz, bu çatışmaların, akan kanın durdurulması, Türkiye'nin onurlu bir barış sürecine evrilmesi için seferber olmalıyız. Sorunları, diyalog ve uzlaşıyla çözme zemininin güçlendirilmesi gerekiyor. Yaşanan bu derin acının gerçekten son olması için Hükümeti de Meclisi de el ele vererek sorunun bütünlüklü ve köklü olarak çözümü için birlikte çalışmaya çağırıyoruz.”

ATA: ASKERİ OPERASYONLA ÇÖZÜM DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Yeni anayasa çalışmalarını yürütecek olan uzlaşma komisyonu toplantısına katılan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da ölümler nedeniyle üzüntü duyduklarını belirterek, "Her sabah güne ya siyasi bir operasyon ya da çatışmayla uyanıyoruz” dedi.

BDP Milletvekili Ata, saldırıda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Ata, "Siyasetin soruna çözüm bulması gereken bir dönemde askeri operasyonla çözüm arayışı da düşündürücü” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.