SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalifler arasında tüzük çatlağı

MHP'de Çağrı Heyeti'nin dün düzenlediği olağanüstü kurultayda yapılan bazı tüzük değişiklikleri, muhalif liderleri birbirine düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Muhalifler arasında tüzük çatlağı
MHP'de Çağrı Heyeti'nin dün düzenlediği olağanüstü kurultayda yapılan bazı tüzük değişiklikleri, muhalif liderleri birbirine düşürdü.
 

 

 

Kurultayda genel başkanlığa aday olması beklenen eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yola çıkarken asıl amaçlarının olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçiminin önünü kapatan 63. maddenin dördüncü fıkrasında değişiklik ve genel başkanlık yolunda yürüyen MHP'lilerin üzerindeki disiplin ve ihraç gibi tehditlerin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

"İLK KEZ GÖRDÜK"

Dün yapılan olağanüstü kurultaya bu tehditleri ortadan kaldıracak iki tüzük değişikliği maddesi ile geldiklerini ancak başkanlık divanında, orada ilk defa gördükleri bazı değişiklik önerileri ile karşılaştıklarına işaret eden Oğan, şöyle devam etti:

"BİLGİMİZ VE ONAYIMIZ DIŞINDA"

"Dün gereğinden fazla tüzük değişikliği yapıldığı kanaatindeyim. Orada gündeme getirilen tüzük değişikliklerinin birçoğu da bizim onayımız ve bilgimiz dışında getirildi. Dolayısıyla da yarın olabilecek herhangi bir olumsuzluktan dolayı sorumluluk da kabul etmiyoruz.

Biz orada iki konuyu gündeme getirmek istemiştik. Bunlardan biri 63. maddenin dördüncü fıkrasını değiştirip genel başkanlık seçiminin önünü açmaktı. Diğeri de genel merkezin 'ihraç ettim, edeceğim' gibi tehditlerine karşı bu ihraçların önünü kesmeyi düşünüyorduk ancak dün oraya çok ciddi sayılabilecek değişiklikler getirildi. Her bir değişiklik bir itiraz konusu olabilecek genel merkez için konudur.

"DİVAN BAŞKANI VE AKŞENER SORUMLU"

Genel başkanlığa aday olması beklenen isimlerden eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise"Değiştirilen tüzük maddeleriyle ilgili bütün sorumluluk divan başkanına ve Meral Akşener'e ait olacaktır. Buradan çıkacak bütün olumsuzluklar onların sorumluluğundadır bundan sonra" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haber7
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.