SON DAKİKA
Hava Durumu

Muharip Gazilerden 'Torba Yasa'ya Tepki

Torba kanundan, şehit yakınları ve gazilere yeni haklar getiren bir dizi düzenleme yapıldığını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bur

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Muharip Gazilerden 'Torba Yasa'ya Tepki
Torba kanundan, şehit yakınları ve gazilere yeni haklar getiren bir dizi düzenleme yapıldığını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa İnegöl Temsilciliği Başkanı İbrahim Değirmenci, yasadan muharip gazilerin yararlanamadığını belirterek tepki gösterdi.


'Torba Yasa'dan muharip gazilerin çıkmadığını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Temsilciliği Başkanı İbrahim Değirmenci, "Şu anda görsel ve yazılı basından takip ettiğimiz kadarıyla biz muharip gazilere bu torba yasasından herhangi bir pay çıkaramıyoruz. Torba yasadan biz çıkmadık. Nedeni şu: Biz muharip gazileriz. Torba yasasında bahsediliyor ki; malül gazi ve yakınları, gazi ve yakınları, şehit ailesi ve yakınları deniliyor. Bizi herhangi bir şeye katmıyorlar. Başbakanımız da; 'Biz ne kadar gazi, malül gazi varsa onların ailelerine, babalarına, annelerine, çocuklarına, sosyal güvencesine bakılmaksızın biz bunları, şunları vereceğiz' dedi. Ama maalesef çıkan yasada bu böyle değil. 65 yaş ve üzeri şehir içi toplu taşımadan ücretsiz deniliyor. Şu anda da ücretsiz zaten. Torba yasasına konulan gazinin tarifini bize milletvekilimiz Hüseyin Şahin yapabilir mi? Aileden Sorumlu Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e ben bizzat bir dosya verdim. Bu dosyadaki isteklerimiz için bize ‘Torba yasasını duydunuz mu?’ diye sordu. Ben yasayı bilmiyorum dedim ve bana ‘O zaman torba yasayı bekle’ dedi. İşte bekledik. Bizi teğet geçti. Torbadan biz çıkmadık" dedi.
Muharip gaziler olarak tek isteklerinin maaşlarının eşitlenmesi olduğunu belirten İbrahim Değirmenci, "Arkadaşlarımızın arasında eşitsizlik var, birisi 460 lira, birisi 800 lira alıyor. Biz sadece bu maaşlarımızın eşitlenmesini istiyoruz. Bu maaş farkları da şöyle; sosyal güvencesi olmayanlar 800 lira alıyor, sosyal güvencesi olanlar ise 460 lira alıyor. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Aramızdaki farkı gidersinler yeter. Şeref aylığında da durum aynı. 800 lira alan arkadaşlarımız da yanlış anlamasın. Aramıza nifak girmesin. Onlara da versinler bize de. Biz 30 yıl bu devlete çalıştık. Biz eşit olmasından yanayız. Bursa ve ilçelerinde 2 bin 280 tane muharip gazi var. İnegöl içinde şu an 60 kişi derneğimize üye. Herkes bu konudan rahatsız. Basın da elektrik ücretinde, su ücretinde indirim yapılacak diye yazıyor. Bunlar yeni değil ki 20 yıldır zaten yapılıyor. Yeni gibi gösteriliyor" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.