SON DAKİKA
Hava Durumu

New York Times'tan Erdoğan'a yine ağır hakaret

New York Times köşe yazarı Stephen Kinzeraug, “Kızgın bir Erdoğan ile nasıl iyi oynanır?” başlıklı yazısında Erdoğan’ı diktatö

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
New York Times'tan Erdoğan'a yine ağır hakaret
New York Times köşe yazarı Stephen Kinzeraug, “Kızgın bir Erdoğan ile nasıl iyi oynanır?” başlıklı yazısında Erdoğan’ı diktatörlük, despotluk, sözünden dönmek, militanları desteklemekle suçladı. Kinzeraug, BM yararı için Türrkiye’nin NATO’dan çıkarılması gerektiğini savundu.
 

 

BURSA ŞEHİR GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR

New York Times, bugünkü sayısında yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’yi hedef aldı. Geçtiğimiz hafta darbeye direnmek için canını hiçe sayıp sokağa çıkan Türk halkına, “Erdoğan’ın çağrısına uyan koyun sürüsü” diyen gazete, daha önce de defalarca Erdoğan’ı hedef almıştı. Gazetenin köşe yazarı Stephen Kinzeraug, “Kızgın bir Erdoğan ile nasıl iyi oynanır?” başlıklı yazısında Erdoğan’ı diktatörlükle suçlarken, Suriyede militan grupları desteklediğini iddia etti. “Geçtiğimiz ayki başarısız darbe girişiminden sonraki temizlik harekatı ve toplu tutuklamalar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti hakkındaki en kötü korkuları teyid etti.” diyen Stephen Kinzeraug, Erdoğan dönemini “uzun suistimaller tarihi” olarak yorumluyor.

BM TÜRKİYE’Yİ NATO’DAN ÇIKARABİLİR

Kinzeraug, Türkiye’nin darbeye karşı direniyor olmasını, “Hiç bir NATO üyesi sürüden bu kadar ayrılmamıştı” diye yorumlarken şu teklifte bulundu: “Bu Birleşik Devletleri sancılı bir seçim yapmaya zorluyor. Sayın Erdoğan'ı tanımayabilir, Türkiye ile bağları koparabilir ve hatta onu Nato'dan atmaya bile çalışabilir. Bu gelişmekte olan bir despota karşı ahlaki bir yol olabilecektir. Bu aynı zamanda Nato'nun Suriye politikasına bir tutarlılık da getirecektir. Bugün bir müttefik yani Birleşik Devletler, hizipleri desteklerken, diğer müttefik yani Türkiye saldırıp bombalıyor.”

WASHİNGTON’A GÜCÜNÜ GÖSTER ÇAĞRISI

Kinzeraug, Türkiye’nin tavrının Amerikan çıkarlarına uygun düşmediğini dile getirerek, Washington'un Ankara üzerinde gücünü göstermesi gertektiğini savundu. Kinzeraug, “Bu en dağınık ve daha az asil bir yaklaşımdır ama daha muhtemeldir çünkü Amerikan menfaatlerine en iyi uyan budur. Türkiye uluslararası bir izolasyona doğru gidiyor ve belki ekonomik kriz ve iç savaşa. Şu an temayül Washington'un Ankara üzerinde güçlü olan etkisini yeniden deklare etmektir.” dedi.

İŞTE O YAZIDAN BAZI SATIRLAR

Stephen Kinzeraug’un yazısını Bursa Şehir Gazetesi köşe yazarı Ahmet Alpan, tercüme etti. Yazıda dikkat çeken kısımlardan bazı satırlar şöyle:

“Uzun suistimaller tarihinde en son olanlar bunlardır.

Son bir kaç yıl içinde Sayın Erdoğan sivil toplum ve Türk basınını merhametsizce baskı altına aldı, Suriye'deki ayrılıkçı militan grupları destekledi, ülkesinin Kürt ulusalcılarına verdiği sözlerden döndü ve yarı diktatör olarak hüküm sürmek için ülkesinin Ana Yasasını değiştirmek üzere durmadan çalıştı.

Washington açısından, Türkiye bir müttefikten çok bir başağrısı haline geldi.

Hiç bir Nato üyesi sürüden bu kadar ayrılmamıştı.

Bu Birleşik Devletleri sancılı bir seçim yapmaya zorluyor.

Sayın Erdoğan'ı tanımayabilir, Türkiye ile bağları koparabilir ve hatta onu Nato'dan atmaya bile çalışabilir.

Bu gelişmekte olan bir despota karşı ahlaki bir yol olabilecektir.

Bu aynı zamanda Nato'nun Suriye politikasına bir tutarlılık da getirecektir. Bugün bir müttefik yani Birleşik Devletler, hizipleri desteklerken, diğer müttefik yani Türkiye saldırıp bombalıyor.

Alternatif kendini kontrol etmeye çalışmak, Türkiye'nin jeopolitik önemini tanımak ve Sayın Erdoğan'ı olduğu gibi kabul etmektir.

Bu en dağınık ve daha az asil bir yaklaşımdır ama daha muhtemeldir çünkü Amerikan menfaatlerine en iyi uyan budur.

Türkiye uluslararası bir izolasyona doğru gidiyor ve belki ekonomik kriz ve iç savaşa.

Şu an temayül Washington'un Ankara üzerinde güçlü olan etkisini yeniden deklare etmektir.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.