SON DAKİKA
Hava Durumu

Nur Talebeleri kararını verdi! Oyumuz...

Nur talebeleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi tercihini ortaya koydu. "Bediüzzaman ilkeleri CHP'nin adayına oy vermemize izin vermez"

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2014 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nur Talebeleri kararını verdi! Oyumuz...
Nur talebeleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi tercihini ortaya koydu. "Bediüzzaman ilkeleri CHP'nin adayına oy vermemize izin vermez" diyen Nurcular "oyumuz Erdoğan'a" dedi.

 

10 Ağustos seçimlerine saatler kala İslami cemaatlerin siyasi tercihleri netleşmeye başladı. 17 Aralık polis-yargı darbesi ve sonrasında yaşanan sürecin ardından en çok Nur talebelerinin siyasi tercihi merak ediliyordu.

Nur camiasının önde gelen isimleri ve Bediüzzaman'ın talebeleri son günlerde gündemin tepesine oturan "Ekmelettin İhsanoğlu mu Recep Tayyip Erdoğan mı" tartışmasına son noktayı koydu.

 

İşte Nurculuk hareketinin önemli isimlerinin açıklamaları:

ABDULLAH YEĞİN (BEDİÜZZAMAN'IN TALEBESİ)

"Allah Erdoğan'a muvaffak etsin"

Ben Recep Tayyip Erdoğan Bey'i İslam alemindeki ittihadı ve barışı sağlayacak birisi olarak görüyorum. Bir gün üstadımız şöyle demişti: "Osmanlı'da İstanbul nasıl alemi islamın merkezi idiyse, Ankara'nın da bir gün İslam aleminin merkezi olacağını" söylemişti. Bunları yapabilecek namzetler arasında ancak Başbakan Erdoğan Bey'i biliyorum. Cenab-ı Hak onun muvaffak etsin. Biz İslamiyet namına onu desteklemeyi vazife biliyoruz.

 

M.SAİD ÖZDEMİR (BEDİÜZZAMAN'IN TALEBESİ)

"Erdoğan İslam Dünyasının ümidi oldu"

Filistin, Suriye, Irak, Mısır ve bütün İslam aleminde ezilip yok edilmek istenen mazlum Müslümanların kurtuluş ve huzurları için hayatı pahasına çırpınarak elinden gelen gayreti gösteren ve memleketimizi de ciddi, samimi gayret ve fedakarane çalışmalarıyla gelecek asrın en yüksek medeniyet seviyesine ulaşması yolunda milletin saadeti için her şeyini feda etmeye hazır olan müstakbel Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan Bey'in sıhhat ve afiyet içinde muvaffakiyetlerini Cenab-ı Allah'tan dua ve niyaz ediyoruz.

 

HÜSNÜ BAYRAM (BEDİÜZZAMAN'IN TALEBESİ)

"Erdoğan'ı desteklemeyi vazife biliyoruz"

Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin en önemli gaye olarak takip ettiği ittihad-ı İslamın tesisi, şeair-i islamiyenin ihyası, Risale-i Nurları tahrif etmek isteyenlere karşı muhafaza etmekteki samimi gayretlerini müşahade ettiğimiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı üstadımızın ifadesiyle "iman, Kuran ve vatan" namına desteklemeyi vazife biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kahir ekseriyetle kazanacağını ümid ediyoruz.

 

ABDULKADİR BADILLI (BEDİÜZZAMAN'IN TALEBESİ)

"Erdoğan demokrasinin ve hakkın yanında yeraldı"

Bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'yi desteklememizin yegane sebebi, onun icraatları ve heraketleri Bediüzzaman'ın tariflerine uygun geldiği içindir. Başbakan Erdoğan CHP ve ırkçılara karşı demokrasinin yanında yeralıyor. Karşısındaki malum zihniyet Adnan Menderes'i asan zihniyettir. Biz demokrasinin ve hakkın yanında olan Erdoğan'ı destekliyoruz. Allah ona kolaylıklar versin. İnşallah birinci turda seçilir.

 

MEHMET FIRINCI (BEDİÜZZAMAN'IN TALEBESİ)

"Menderes'in misyonunu Erdoğan sürdürüyor"

Bediüzzaman 1950-60 yılları arasında özgürlüklere ve dine müsamahası açısından oyunu Demokrat Parti'ye vermiştir. Dahası CHP'nin hiçbir zaman iktidar olamayacağını da söylemiştir. Günümüzde Demokrat Parti'nin misyonunu AK Parti temsil etmektedir. 10 Ağustos seçimlerinde Nurcuların oyunu Başbakan Erdoğan'a vereceğinden kuşkum yok.

 

ABDURRAHMAN IRAZ (RİSALEHABER.COM YAYIN YÖNETMENİ)

"Bediüzzaman'ın bütün hayallerini Erdoğan gerçekleştirdi"

12 yıl önce bize deselerdi ki TBMM'de kamuda, adliyede, başörtülü milletvekili olacak. Biz buna gülerdik. 12 sene önceki refah düzeyi ile bugünkü refah düzeyi arasında büyük mesafeler alındı. Yurtdışında Türk insanının artık prestiji var. Bediüzzaman hazretlerinin bütün hayalleri ve vasiyetleri bugün gerçekleşti. Bir Müslüman olarak bunları görmeyeceksek neyi göreceğiz? CHP ne yaptı da biz CHP'nin adayına oy vereceğiz. Bizim oyumuz Sayın Başbakan'a. Allah yolunu açık etsin.

 

ÜMİT ŞİMŞEK-ARAŞTIRMACI YAZAR

"Erdoğan samimiyetini Türkiye'ye kanıtladı"

Risale-i Nur'un ve Bediüzzaman Hazretlerinin irşadları ortada iken, bugünkü ortamda nasıl bir duruş sergilemek gerektiği konusu, izaha yer bırakmayacak kadar açıktır. Ancak politik ve ticarî menfaatleri zedelenmiş bazı örgüt ve grupların doğru-yalan, haram-helâl ayırt etmeksizin her türlü vasıta ile meşru iktidarı yıkmak ve ülkeyi meşruiyetten kuvvet almayan birtakım meçhul mihrakların eline teslim etmek için giriştikleri canhıraş faaliyetler, kamuoyunun bir kısmında tereddütler uyandırma istidadı taşıyabiliyor. Bu milletin bağrından çıkan ve samimiyetini bugüne kadar icraati ile göstermiş Erdoğan gibi bir aday varken Nur talebelerinin yeni macera içerisine gireceklerini düşünmüyorum.

 

SAİD ÖZADALI (YENİ ASYA GRUBU)

"Nur Talebesi CHP'nin adayını istişare bile etmez!"

Ben Yeni asya cemaati mensubu ve gazete hissedarıyım. Yeni Asya Camiasının İşadamları Derneği'nin başkanıyım. Yeni Asya Gazetesi'nin Ekmelettin İhsanoğlu'nu desteğini açıklayan istişare kararını tanımıyorum. Camiamızın ekseriyetinin de bu kararı tasvip etmediğini biliyorum. Bu kararı yayınlayanlar da biliyor. Bu kararın alındığı gazete binasına bir sandık koyduğumuzda %90 Erdoğan'a oy çıkacağından da eminim. Bir Risale-i Nur talebesi CHP'yi desteklemez. Adayını hiç desteklemez. Bu mesele istişare de edilmez. Bizim adayımız Erdoğan'dır. Yeni Asya cemaati mensubu olarak bunu kamuoyu önünde açıklamayı da bir borç biliyorum.

 

METİN KARABAŞOĞLU (YAZAR)

"CHP'ye destek Bediüzzaman'ın mirasına aykırı"

Bediüzzaman Said Nursî'nin siyasete dair Nur Talebelerine miras bıraktığı ilkeler ışığında baktığımızda, en öncelikli iki husus, dine ve dinî değerlere hürmetkâr, özgürlükçü, 'Demokrat' bir duruşun siyasete hâkim olması; İttihatçıların kötü mirasıyla birlikte tek parti zulmünün taşıyıcısı ve savunucusu olan Halk Partisinin ise asla iktidar olmamasıdır. Nur Talebelerinin böyle bir durumda yapacakları tercih açıktır ve bu tercih Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

 

SAİD YÜCE (BARLA PLATFORMU BAŞKANI)

"Erdoğan asırlardır oynanan oyunu bozacak"

Her şey ortada. Maddi ve manevi alanlardaki kalkınmayı görmemek mümkün değil. Erdoğan'ı halkın Cumhurbaşkanı seçmesi bir daha eski karanlık günlere dönülmeyeceğinin sigortası olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye ve İslam alemi üzerinde asırlardır oynanan ve son perdesi sahnelenen oyun bozulacaktır. 10 Ağustos seçimleriyle dünyaya kuvvetin yerine hakkın galip olacağı bir defa daha gösterilecektir.

 

YAVUZ BAHADIROĞLU (TARİHÇİ-YAZAR)

"Bediüzzaman'ın kriterleri Erdoğan'ı işaret ediyor."

Bediüzzaman hazretlerinin referans olduğu yaşayan ağabeylerimiz var. Bunların siyasi duruşunda bazı kriterler var. Birincisi özgürlükçü olması. İkinci kriter din adına siyaset yapılmaması. Üçüncü kriter ümmetin ittifak noktası olması. Yani halkın ekseriyetinin tercihinin olması. Bütün bu kriterler Erdoğan'ı gösteriyor. Bediüzzaman'dan icazetli Nur talebelerinin önderliğinde birleşmiş gruplar bu seçimlerde Erdoğan'ı tercih edeceklerdir.

 

HAYRAT VAKFI

"Erdoğan'a destek vicdani görevimiz"

Hayrat Vakfı Câmiası olarak bizler, memleketimizde on iki yıldır devam etmekte olan istikrarın, siyasî, iktisadî, diplomatik ve gerekse ictimaî ve manevî sahalardaki büyük kazanımları gayet derecede ehemmiyetli görüyoruz.Güçlü liderliği, ferasetli kararları, ortak aklı konuşturan istişarî yaklaşımı ve manevî değerlere verdiği önem ile söz konusu kazanımların birinci derecede vesilesi olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının desteklenmesini millî, vatanî ve vicdanî bir görev olarak görüyor, sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımızın da desteklerini esirgemeyeceklerini ümid ediyoruz. - Sabah -
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.