SON DAKİKA
Hava Durumu

Nuri Elibol: Demirtaş barajı geçemezse istifa ettirirler'

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin barajı geçememesi durumunda istifa edeceği yönündeki açıklamasını

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nuri Elibol: Demirtaş barajı geçemezse istifa ettirirler'
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin barajı geçememesi durumunda istifa edeceği yönündeki açıklamasını ciddi bulmadığını belirterek, Demirtaş’ın Kandil’in vesayeti altında olduğunu söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın partisinin barajı aşamaması durumunda görevini bırakacağı yönünde yaptığı açıklamayı değerlendiren AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, İngiltere seçiminde ortaya çıkan örneği göstererek, bu örneğin Türkiye’de de yaşanması gerekliliğinin altını çizdiğini, kendisinin de başarısız olması durumunda istifa edeceğini açıklamasına Selahattin Demirtaş’ın kendince cevap verdiğini kaydetti.
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Kandil’in vesayeti altında olduğunu belirten ve Kandil istemedikten sonra istifa edemeyeceğini söyleyen Elibol, “Demirtaş’ın böyle bir açıklama yapmasına gerek yok. Demirtaş barajı geçemezse istifa ettirirler zaten. Demirtaş kendi iradesiyle mi siyaset yapıyor ki, Demirtaş’ın iradesi yok, Demirtaş’ın iradesi Kandil’in elinde. Demirtaş Kandil’in vesayeti altında, Kandil ne derse onu yapmak zorunda. Kandil Demirtaş’a ‘8 Haziran sabahı istifa et’ demediği sürece barajı aşsa da aşmasa da istifa edemez. 8 Haziran sabahı barajı aşamazlarsa Kandil onu orada zaten tutmaz. İradesi kendi elinde olmayan insanların bu tip açıklamaları samimiyetsiz. Onun tüm dümenleri Kandil’in elinde” dedi.
Demirtaş’ın bir elinde silah, bir elinde siyaset yapmaya çalıştığını kaydeden Elibol, “Biz onların silah olan ellerine mi, siyaset olan ellerine mi bakalım. Silahı bırakmadan siyaset yapan insana güvenemeyiz. Demirtaş, çözüm sürecini baltalamak isteyen, defalarca provoke eden paralel yapı ile işbirliği içinde. Kürtleri katleden, Kürtlerin katliam emrini veren, çözüm sürecine karşı çıkan CHP ile işbirliği içinde. 6-7 Ekim olaylarında toplumu tahrik edip, 50-60 kişinin ölümüne sebep olan Demirtaş, kendi iradesi ile hareket eden birisi değil. Silahın gölgesinde hareket ettiği sürece hiçbir açıklamasını ciddi bulmuyorum. Demirtaş’ın cici çocuk söylemlerini samimiyetsiz buluyorum” diye konuştu.

BEYPAZARLILAR ELİBOL’U BAĞRINA BASTI
Seçim çalışmaları çerçevesinde Beypazarı ilçesinde AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Haluk İpek ve Nevzat Ceylan ile birlikte Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katılan Nuri Elibol, Beypazarlıların coşkusu ile karşılaştı. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen SKM açılışında konuşan Nuri Elibol, “Bizim 7 Haziran ile ilgili bir endişemiz yok. Bizim derdimiz; Türkiye’nin sistemi artık yürümüyor, bu deli gömleği anayasadan kurtulmamız gerekiyor. 8 Haziran sabahı bize yeteri sayıda milletvekili verirseniz biz bu deli gömleğinden kurtulacağız” dedi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde Milletvekili Adayı Nevzat Ceylan ile birlikte Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası ve Ticaret Odasını ziyaret eden Elibol, Beypazarı’nın sorunları hakkında bilgi aldı. Muhtarların sorunlarını dinledikten sonra Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş’ten Beypazarı’nın sulama ve arazi toplulaştırması konusunda sorunlar yaşandığını öğrenen Elibol, “Toplulaştırma ve büyük ölçekli tarım yapılması durumunda maliyetler düşecektir. Türkiye’de tarım reformuna ciddi şekilde ihtiyaç var. Beypazarı’nın sulama problemini çözeceğiz. Bizim bu sektörde güçlü olmamız gerekiyor” diye konuştu.
Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan ve oda yöneticileri ile bir araya gelen Elibol, muhalefetin yaptığı vaatleri eleştirerek, “Bu vaatleri biz yapsak TÜSİAD çıkar bir açıklama yapar. ‘Ekonomiyi krize sokacaklar, krize doğru gidiyoruz, seçim ekonomisi uyguluyorlar’ diye TÜSİAD Başkanı açıklama yapar, gazetelere ilan bile verir. TOBB’dan da TÜSİAD’dan da buna karşı çıkıp siyasetçilere bir öneride bulunmalarını bekliyorum. Ekonomiden yana tavrını koymalılar” açıklamasında bulundu.
Sivil toplum kuruluşlarının siyasi partilerden daha güçlü hale geldiklerini kaydeden Elibol, “Sivil toplum siyasi partilerin üzerindeki yegane güçlerden birisidir sivil toplum” ifadelerini kullandı.
Elibol, Beypazarı'nda seçim çalışmaları esnasında karşılaştığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile ayak üstü neşeli bir sohbet yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.