SON DAKİKA
Hava Durumu

'O masum yavrucakların hesabı sorulacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı son saldırıyı kınayarak, Gazze'de insanlık dışı yöntemlerle katledilen insanlar

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2012 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2012 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı son saldırıyı kınayarak, Gazze'de insanlık dışı yöntemlerle katledilen insanların, çocukların hesabının sorulacağını söyledi.

Mısır temasları çerçevesinde Kahire Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında Mısır'da bugün meydana gelen ve yaklaşık 50 öğrencinin öldüğü kaza dolayısıyla üzüntülerini dile getirdi ve Mısır halkına başsağlığı diledi.
Mekke, Medine, Kahire ve İstanbul'un kardeş şehirler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şunu burada konuşmamın hemen başında ifade etmek istiyorum. Mekke, Medine, Kahire, İskenderiye, Beyrut, Şam, Diyarbakır, İstanbul, Ankara nasıl birbirlerinin kardeşleriyse, tüm dünya bilsin ve anlasın ki Ramallah, Nablus, Eriha, Refah, Gazze ve Kudüs de bu şehirlerin kardeşidir, bizim kardeşimizdir." dedi. Bu sözlerden sonra Erdoğan salonda uzun süre alkışlandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Bu şehirlerde dökülen her damla kan bizim damarlarımızdaki kandır. Bu şehirlerde toprağa düşen her can bizim canımızdır. Her damla gözyaşı, bizim gözyaşımızdır. Hiç kimse bu coğrafyada yaklaşık 100 yıldır devam eden sükutu farklı şekilde yorumlamasın. Herkes bilsin ki er ya da geç, bugün ya da yarın Gazze'de insanlık dışı yöntemlerle katledilen o masum yavrucakların hesabı mutlaka ama mutlaka sorulacaktır.''

İsrail'in bölgeyi bir kere daha kan gölüne çevirmek için her türlü insanlık dışı eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, İsrail'in orantısız güç kullandığını ifade etti. Netanyahu'nun arkasına aldığı uluslararası vurdumduymazlıkla bu saldırılara girişebildiğini aktaran Erdoğan, "Bu eylemleri tüm gücümüzle kınıyoruz." dedi. Erdoğan, İsrail'in son saldırılarının ardından İsrail'deki Mısır Büyükelçisini çağıran Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi de yürekten kutladığını dile getirdi.

Erdoğan'ın konuşması sık sık alkışlarla bölünürken, Gazze ile ilgili sloganlar atıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.