SON DAKİKA
Hava Durumu

Obama'nın ikinci zaferi

ABD seçimleri Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney'nin 206, Obama'nın 303 delegesi var. Kilit eyaletler Pe

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2012 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2012 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD seçimleri Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney'nin 206, Obama'nın 303 delegesi var. Kilit eyaletler Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio ve Virginia'yı Obama kazandı.

ABD'nin 45. başkanını seçecek seçimler sonuçlandı. Obama, 4 yıl daha ABD'yi yönetecek. Resmi olmayan sonuçlara göre, Obama'nın 303, Romney'nin ise 206 delegesi var. Başkan seçilmek için 270 delege gerekiyordu. Demokrat Parti oyların yüzde 50'sini alırken, Cumhuriyetçi Parti'nin oyları yüzde 49'da kaldı. Şu ana kadar oyların yüzde 86'sı sayıldı.

ABD'de 200 milyon seçmenin yaklaşık 107 milyonu sandık başına gitti. 53 milyon 528 bin seçmen oyunu Obama'ya verirken, 52 milyon 825 bin seçmen de Romney için sandık başına gitti.

Obama'nın Chicago'daki seçim merkezinde büyük bir coşku yaşanıyor. Obama seçim merkezine gelerek, zafer konuşması yapmaya başladı.

KADINLAR YİNE 'OBAMA' DEDİ
Obama'nın seçimi kazanmasında yine kadınlar başrölü oynadı. Ayrıca seçim öncesi ABD'nin doğu kıyılarını vuran Sandy Kasırgası da Obama'nın lehine yazılan olumlu bir puan oldu.

Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğunu korurken, Senato'yu Demokratlar kazandı.








ABD Senatosu'ndaki mevcut dağılım (Büyütmek için üzerine tıklayınız).







KRİTİK EYALETLER OBAMA'NIN 
ABD seçimlerinde kilit eyaletler olarak gösterilen Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio ve Virginia'yı Demokrat aday Barack Obama kazandı. Diğer bir kilit eyalet olan Florida'da henüz sonuçlar açıklanmadı.

Pennsylvania, Connecticut,  Massachusetts, Maryland, Delaware, New Jersey, Illinois, Maine, Washington DC, Vermont, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Minnesota, New Mexico, Iowa, Ohio, Virginia ve Rhode Island eyaletlerini kazanan Barack Obama, ikinci defa seçilerek ABD'nin 45. başkanı oldu.

Romney şimdiye kadar 20 eyaleti kazandı. Kentucky, Indiana, West Virginia, Oklahoma, Arkansas, Tennesse, Alabama, Georgia, Utah, Missouri, Arizona, North Carolina ve South Carolina eyaletlerini alan Romney 203 delegede kaldı.

ZAFER KONUŞMASI  CEBİNDE KALDI
ABD Başkanı Barack Obama seçim sonuçlarını izlemek için Chicago'da Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise Boston'daydı.

Romney "zafer konuşma"sını hazırlamıştı. Romney'nin yapamadığı zafer konuşması bin 118 sözcükten oluşuyordu.

OBAMA'DAN SÜRPRİZ ZİYARET
ABD Başkanı Barack Obama'nın kampanyasının merkezi Chicago'da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Obama sandıklar kapanmadan önce kampanya noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulundu.

Seçim sonuçlarını memleketi Chicago'da izleyen Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllülere destek verdi ve kampanyasının son durumunu değerlendirdi.

BASKET MAÇI DA OBAMA'NIN 
Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı. Basketbol maçını Obama'nın takımı 20 sayı farkla kazandı.

ROMNEY DE KONUŞACAK 
Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney, seçim çalışmaları için merkez olarak kullandığı ve seçim sonuçlarını değerlendirdiği Boston'da bir konuşma yapacak. Romney'nin "zafer" konuşması cebinde kaldı ancak yine de taraftarlarına seslenmesi bekleniyor.

ntvmsnbc
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.