SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmenler: 'Geri geleceğiz!'

Hizmet içi eğitim mesajıyla memleketlerine dönen öğretmenler "öğrencilerini bırakıp gittiler" sözlerine yanıt verdi.     G

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğretmenler: 'Geri geleceğiz!'
Hizmet içi eğitim mesajıyla memleketlerine dönen öğretmenler "öğrencilerini bırakıp gittiler" sözlerine yanıt verdi.
 

 

Geçtiğimiz 14 Aralık'ta Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde görev yapan yaklaşık 4 bin öğretmen cep telefonlarına "Hizmet içi eğitime alındınız. İsterseniz bu eğitimi memleketlerinizde alabilirsiniz" mesajı düştü. Günlerdir askeri sevkıyat yapıldığını gören ve bir operasyon bekleyen öğretmenler ise valizlerini toplayıp memkeletlerine döndü. Herkesin hafızasında da araç bulamadıkları için ellerinde valizlerini sürükleyerek ilçeleden ayrılan öğretmen görüntüleri kaldı. Öğretmenlerin ardından operasyon başladı. 2 ilçedeki 80 bin öğrenci için de eğitim bitti.

"CANLI KALKAN OLACAKLARDI"
Gittikleri illerde hizmet içi eğitim almayan öğretmenler konuştu. "Kaçtılar" eleştirilerine kırgınlar, "Kaçmadık, geri döneceğiz. Ailelerimiz geri dönmemizi istemiyor ama biz öğrencilerimize tekrar gideceğiz" diyorlar. Öğretmenler asıl ayrılma gerekçelerini ise "Terör örgütünün öğretmenleri canlı kalkan olarak kullanacağını duyumları son 2 haftadır sürekli duyuyorduk. Ayrılma nedenimiz bu oldu" diye anlatıyorlar. Öğretmenler, akıllarının geride kalan öğrencilerinde olduğunu belirterek "Onları geride bırakmak zorunda kalmak garip bir duygu. Aklımız da yüreğimiz de o çocuklarda kaldı. Bir an önce yasak kalksın ve öğrencilerimizle buluşalım" dediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.