SON DAKİKA
Hava Durumu

OHAL sona erecek ama...

Adalet Bakanı Gül, "OHAL uygulaması bir kaç güne sona ermiş olacak. Ancak, OHAL'in sona eriyor

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
OHAL sona erecek ama...

Adalet Bakanı Gül, "OHAL uygulaması bir kaç güne sona ermiş olacak. Ancak, OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemeli. OHAL sona erecek ama terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Türkiye Adalet Akademisi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen, "Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu"na katıldı.


Darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, darbelerle mücadele teması etrafında düzenlenen sempozyuma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, ülkede demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kökleşmesi için ter döken, emek veren, çaba gösteren herkese teşekkür etti.

Gül, 2 yıl önce demokrasinin büyük bir travma yaşadığını ifade ederek, tanklar milletin üstüne sürülürken, milletin meclisi bombalanırken, namlular sivillere ölüm kusarken ve hainler beyhude tuzaklar kurmakla meşgulken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın, gecenin karanlığını delip geçen kararlı sesinin herkes için umut olduğunu söyledi.

Bu destanı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Gül, "Bunlardan gerekli dersi çıkararak geleceğimize ancak güvenle bakabiliriz. Demokraside eksen millettir, milletin iradesidir. Siyasi tarihimiz boyunca tecrübe ettiğimiz askeri müdahaleler, demokrasi geleneğimizde kaçınılmaz eksen kaymalarına neden olmuştur. Devletin, hukukun ve demokrasinin bu zeval zamanları, siyasi tarihimizin son yarım asrını 10 yıllık dilimlere bölmüştür. Geçmişteki darbeler demokratik gelişimi, hukukun üstünlüğünü, ekonomik kalkınmayı, toplumsal ilerlemeyi hep geriletmiştir." diye konuştu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.