SON DAKİKA
Hava Durumu

'Onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar'

 Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım,"O meydana inenler, parmağının tırnağı bile yaralanmışsa

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar'
 Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım,"O meydana inenler, parmağının tırnağı bile yaralanmışsa onlar da gazi olacak ve gazilik haklarından yararlanacaklar. Çünkü onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar geleceğini. Ayrıca gazilerimize iş vereceğiz"dedi.








 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "2010 yılı KPSS'de soruları dağıttılar, haksız yere 86 bin memurun bütün o imtihanda döktüğü teri de şaibeli hale getirdiler. Kim soruları çalmışsa, kim haksız yere sınavı kazanmışsa bunların kulağından tutup atacağız. Ama düzgün, alnının teriyle aklının teriyle kazananların haklarını da koruyacağız." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin amansız bir şekilde sürdürüleceğini, bunu yaparken yaşla kurunun birlikte yanmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

"Kılı kırk yaracağız. Suçluyla suçsuzu birbirinden ayırt edeceğiz ama işin kolay olmadığını herkes bilmelidir." ifadesini kullanan Yıldırım, "Çünkü örgüt saydam değil, kapalı. Sistem kapalı. İçeride ne dönüyor anlamak kolay değil. Hiç ummadığınız, hiç tahmin etmediğiniz insanlar terör örgütünün abisi, ablası, imamı olarak çıkıveriyor. İşte kuvvet komutanlarını, Genelkurmay Başkanını derdest edenler, yıllarca yanında taşıdığı, evinde, işyerinde her zaman beraber olduğu özel kalemi, yaveri... Örgüt böyle bir örgüt. Dolayısıyla işimizin zor olduğunu bilmenizi istiyoruz." diye konuştu.

"BUNU AÇIKLAMA İHTİYACI DUYDUM"

Vatandaşların tedirgin olmamaları çağrısında bulunan Yıldırım, "İş aleminde olan işini yapmaya devam etsin. Memur olanlar işlerini yapmaya devam etsinler ancak biz bunları kılı kırk yararak, titiz bir şekilde tespit edeceğiz, tek tek aynı vücuttaki kanser hücreleri gibi ayıklayacağız. Zahmetli, titiz bir çalışma gerektiriyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Efendim soruyorlar, 'Ben halı ticareti yapıyorum, filanca şirketim, ona mal verdi. Onlar da bana çek verdi. Ben şimdi FETÖ'cü müyüm, değil miyim?' Sevgili vatandaşlarım, hayat devam ediyor, ticaret, iş devam ediyor dolayısıyla alışveriş de yapacağız, ticaret de yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Buradaki bizim ölçümüz çok net. Kurumlar değil onların yöneticileri suçludur." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hani biz ne dedik? 'Parti kapatmayalım, onların bir günahı yok. Partilerin kapatılmasına sebep olanları cezalandıralım.' Burada da ölçümüz bu. O şirketler binlerce insana iş veriyor, aş veriyor, ekonomiye can veriyor. O şirketi kirli emelleri için, FETÖ'nün emelleri için kullananlar hesap verecek. Onun için bu hep soruluyor, 'Bize de bir şey olacak mı?' diye. Bunu açıklama ihtiyacı duydum. Bu çerçevede gerek MASAK gerek Maliye Bakanlığımız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, ilgili birimler çalışmaları yapıyorlar. Bunda herhangi bir yanlış, hata olmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar."

"BÜTÜN KURUMLARIMIZDA İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Yıldırım, terör örgülerinin artık Türkiye'nin gündemini işgal etmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, ekonomiye, kalkınmaya, toplumun gelecek hayallerini gerçeğe dönüştürmeye daha fazla vakit ayrılmasını istedi. Bütün kurumlarda işlerinin başında olduklarını dile getiren Yıldırım, "İş dünyamız her zamankinden daha güçlü bir destekle yanımızda yer alıyor. Çalışanlarımız her zamankinden daha büyük bir özveriyle, arzuyla ülkeye değer katıyor, yanımızda yer alıyor. Bakanlar Kurulumuz süreçle ilgili en hızlı şekilde sonuç almak için kalıcı tedbirleri bir bir alıyor." dedi.

"MECLİS ONAYINDAN SONRA KALICI HALE GELECEK"

Terör örgütünün doğurduğu hasarları ortadan kaldırmak için olağanüstü hal ilan edildiğini ve kanun hükmünde kararnamelerin yürürlüğe konulduğunu anımsatan Yıldırım, ilerleyen süreçte de kanun hükmünde kararnamelerin hazırlanacağını bildirdi.

Yıldırım, bugüne kadar çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelerin, bu haftadan itibaren Meclis gündemine girmeye başlayacağına işaret eden Yıldırım, "Meclisimizde bunlar görüşülecek ve Meclis onayından sonra kalıcı hale gelecek. Tabii bunda muhalefet partilerinin eleştirilerinin makul olanlarını da bu görüşmelerde dikkate alacağımızı, daha önce genel başkanlara bizzat görüşmelerimizde ifade ettik." diye konuştu.

"GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZDİR, GELECEĞİMİZ KADINLARIMIZDIR"

Bu sırada salondan yükselen "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme AK gençlik seninle" tezahüratların üzerine Başbakan Yıldırım, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Gençler, 15 Temmuz milattır. 'Bu ülkenin gençleri memleketin işleriyle ilgilenmezler, bunlar apolitiktir.' diyenler, 15 Temmuz gecesi meydanları görseydi ne kadar yanıldıklarını anlarlardı. Geleceğimiz gençlerimizdir, geleceğimiz kadınlarımızdır." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ sadece ülkemizi darbe girişimiyle, binbir türlü hileyle, takiyeyle zor duruma düşürmedi, bunlar sizlerin geleceğiyle de oynadı." diyen Yıldırım, "2010 yılı KPSS'de soruları dağıttılar, haksız yere 86 bin memurun bütün o imtihanda döktüğü teri de şaibeli hale getirdiler. Şimdi mahkeme, 2010'da giren bütün memurların sınavını iptal etti. Ne yapacağız? Devletteki 86 bin memuru çıkaracak mıyız? Elbette değil. Ne yapacağız? Biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz, bunları tek tek inceleyeceğiz. Kim soruları çalmışsa, kim haksız yere sınavı kazanmışsa bunların kulağından tutup atacağız. Ama düzgün, alnının teriyle aklının teriyle kazananların haklarını da koruyacağız." dedi.

Darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara ne yapılsa haklarını ödeyemeyeceklerini dile getiren Yıldırım, yeni bir düzenleme daha yapıldığını bildirdi.

Binali Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunlara aylık bağlanabilmesi için SGK prim borcu olmama gibi saçma sapan bir kural vardı. Onu da KHK ile ortadan kaldırdık. Hiçbir borcuna, harcına bakmadan hepsi siliniyor ve gerekli maaşı bağlanıyor. Yaralanan gazilerimizde ise bir kural vardı, yüzde 40 iş göremezlik şartı aranıyordu. Yani uzuvlarının yüzde 40'ını kaybederse ancak gazilik haklarına sahip oluyordu. Hayatını bu ülkenin geleceği için ortaya koymuş, göğsünü toplara, mermilere siper etmiş gazilerimize 'Sen yüzde 10 yaralandın, sen yüzde 30 yaralandın mı' diyeceğiz? Yakışır mı Türkiye'ye? Elbette yakışmaz. Yarasının ölçüsü ne olursa olsun o yarayı hafifletmek, onların gönlünü kazanmak bizim en önemli görevimizdir. Bütün bu kuralları kaldırdık. O meydana inenler, parmağının tırnağı bile yaralanmışsa onlar da gazi olacak ve gazilik haklarından yararlanacaklar. Çünkü onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar geleceğini. Ayrıca gazilerimize iş vereceğiz. FETÖ ile mücadele hız kesmeden devam ediyor."

"ADAMLARA BAK, ÖLÇÜYE BAK"

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'nin medyaya yansıyan, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklamalarına işaret eden Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dün bir gazetede ABD'nin önceki büyükelçilerinden bir tanesi, ismini vermesek de olur, 15 Temmuz darbesi üzerine ifşaatlarda bulunuyor. Diyor ki, 'Erdoğan Washington'da, Avrupa'da sevilmiyor. Otoriter gözüküyor'. Doğrusu başkalarının söylemediğini açıkça söylediği için takdir ettim. Ülke isimleri vererek diyor ki, 'Şu şu ülkeler bizim önümüzde eğiliyorlar, tazim ediyorlar, selam veriyorlar, yes sör diyorlar fakat bu Tayyip Erdoğan hiç bizi sallamıyor.' Üstelik de ne yanlış yaptıysak yüzümüze karşı söylüyor. Bunun için sevilmiyor. Adamlara bak, ölçüye bak. Bunlara gidip yağcılık, yaltaklık yapacaksın o zaman makbul adam olacaksın.

Doğruları söylersen sevilmeyen adam, diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan. Şunu unutmayın bu millet, dünyada esaret altına girmeyen tek ulustur. Esaret altına girmediği gibi kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milleti. Onun için Türkiye ile konuşurken, Türkiye'yi yargılarken geçmişinize bakın. Geçmişinizdeki o yüklerinize bir bakın. Ne kadar insanın kanına girdiğinize bir bakın, ondan sonra Türkiye'yi yargılayın. Ne o, Tayyip Erdoğan, 'Dünya beşten büyüktür.' demiş. Hoşunuza gitmedi mi? Yani siz emredeceksiniz dünyada garibanlar ölmeye devam edecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.