SON DAKİKA
Hava Durumu

Önümüzdeki süreç bir ittifak süreci olacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim ittifakı oluşturma" a

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Önümüzdeki süreç bir ittifak süreci olacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim ittifakı oluşturma" açıklamalasına ilişkin "Önümüzdeki süreç ittifak süreci olacak. Nasıl bir süreç? İki tercih olacak. Tek adam rejimi ve demokratik parlamenter sistem." dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.


"Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlunun hayatını kaybetmesine" ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, evlat acısının, acıların en büyüğü olduğunu, bu acının ne anlama geldiğini bildiğini söyledi.


"Mesut Yılmaz'ın oğlunun cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakışınız fotoğraflara yansıdı. Bir şeyler söylemek ister misiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sıradan... Sayın Erdoğan geldi ve yerine geçti. Benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor. Tabii bir şey ifade etmiyor derken, Sayın Erdoğan'ın cenaze törenine gelmesi ve Yılmaz ailesinin acısını paylaşması önemli bir şey. Onu da ifade etmek isterim." yanıtını verdi.



"Bahçeli'nin açıklaması doğru"

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Seçim barajının düşürülmesi' çağrısının" sorulduğu Kılıçdaroğlu, barajın tamamen kalmasını veya makul bir düzeye çekilmesini savunduklarını bildirdi


Bahçeli'nin bu yöndeki açıklamasının demokrasi ve milli iradenin Parlamentoya yansıması açısından doğru olduğunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbe hukukunu korumaktan yana olan hükümetin, bunu tercih etmeyeceğini savundu.


"Saray çevresi, yüzde 10 seçim barajının kendileri lehine çalışan bir düzenleme olduğunu gayet iyi biliyorlar." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, iktidarın, Bahçeli'nin söylemini bir tarafa koyarak, "Yüzde 10 seçim barajını koruyacağız." dediğini aktardı.


Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'nin seçim ittifakı oluşturma fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:


"Önümüzdeki süreç bir ittifak süreci olacak. Nasıl bir ittifak süreci? İki tercih olacak. Tek adam rejimi ve demokratik parlamenter sistem. Demokrasiden yana olanlar bir ittifak oluşturacaktır, otoriter rejimden yana olanlar da bir ittifak oluşturacaklar. Biz, demokrasiden yanayız ama saray çevresi demokrasiden yana değil, otoriter rejimden yana."



"73 metrekarelik dairesi var"

"Ataşehir Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı. Siz, 'bunun siyasi hamle olduğu' görüşündesiniz. Neden?" sorusunu üzerine Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanının saydığı unsurların tamamından belediye başkanları hakkında soruşturma açıldığını ve takipsizlik kararı verildiğine değindi.


"Şimdi siz, Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak da koltuğunuzu sağlamlaştırmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz." diyen Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanları baskılanarak, iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığını savundu.


"Ataşehir'deki bir rezidansta kızınızın ve özel kaleminizin kardeşinin birer daire sahibi olduğu söyleniyor. Bu alışverişlerden sonra Battal İlgezdi'nin belediye başkanlığı ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin milletvekilliğinin açıklandığı iddiası var. Kızınızın rezidansta bir dairesi var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bu rezidansta kızımın yanlış hatırlamıyorsam 73 metrekarelik bir dairesi var. Parası ödenmiş mi? Ödenmiş." yanıtını verdi.



"Belediyelerin davasını almayacaksın" talimatı

"Yapılan alışverişlerle İlgezdi'lerin adaylığının bir ilişkisi var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ne ilgisi var? Battal Bey'in eşi ön seçimle geldi. Ben onun milletvekilliğini ilan etmedim ki. Hani kontenjandan olsa, diyelim ki bu iddia doğrudur. Kontenjandan gelmedi ki. Ankara, İstanbul, İzmir'e kadın milletvekillerini birinci sıraya kontenjan koyduk. Neden? Kadınlar siyasete daha fazla girsinler diye. Ben de ikinci sıradanım, ön seçimle geldim." yanıtını verdi.


Kılıçdaroğlu, Battal İlgezdi'nin belediye başkanlığı adaylığı konusundaki iddiaları ispata çağırarak, "Bu tür iddiaları havuz medyası yapıyor. Bunlar aynı başlıkları atarlar. Mesela kızım tazminat davası açtı, kazandı. Açacak. Kendisi avukat zaten. Hakkını arayacak." dedi.


Kılıçdaroğlu, aile olarak bunların hepsine dikkat ettiklerine değinerek, şunları kaydetti:


"Benim kızım avukat, mütevazı bir daire alıyor. NTV'ye de söyleyelim, o da gitsin kızımın evinde çekimler de yapsın. Baksın, bu ev milyon dolarlık bir ev mi, yoksa mütevazi bir ev mi? Mütevazi bir ev. Hayret ediyorum gerçekten. Bir sefer gittim evine eşimle beraber, bu kadar mütevazi, sıradan bir ev nasıl olur da böyle milyon dolarlık... Versinler 1 milyon dolar, hemen verelim. Hiç tereddütüm bile yok. Tapusunu da verelim. Hatta 1 milyon dolardan da vazgeçtim, 500 bin dolar versinler, hatta 100 bin dolar versinler vallahi hemen veririz."


(AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.