SON DAKİKA
Hava Durumu

'Otopsi suikastı doğruladı'

Ahmet Özal ortaya çıkan bulgulardan sonra 1988 suikast girişiminin yeniden soruşturulması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2012 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2012 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Otopsi suikastı doğruladı'
Ahmet Özal ortaya çıkan bulgulardan sonra 1988 suikast girişiminin yeniden soruşturulması gerektiğini söyledi.

Adli Tıpta Yapılan otopsi incelemesiyle 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşında dışarıdan verilmiş dört farklı toksik maddeye ulaşıldığı iddia edildi. Tesbit edilen öldürücü kimyasallar arasında çok zehirli ve inatçı bir böcek öldürücü olan, bu nedenle 1980 yılında Türkiye’de yasaklanan DDT (Dikloro difenol trikloroethan) zehir maddesinin vücuda alındıktan sonra karaciğerde parçalanması sonucu oluştuğu bilinen DDE ilk sırada yer aldı. Doğada ve insan vücudunda yok olmayan bu zehrin, Özal’ın naaşında, normal sınırdan 10 kat fazlası tespit edildi. İkinci sırada ise seramik, pil ve akü sanayiinde kullanılan kanserojen ve toksik bir ağır metal olan Kadmiyum (Cd) bulunuyor. Adlî Tıp’ın yaptığı incelemelerde ilk iki madde naaşta yüksek miktarda çıkarken dışarıdan verilen, öldürücü etkiye sahip ‘Amerikyum’ ve ‘Polonyum’ adlı iki ayrı radyoaktif madde de tespit edildi.

Öte yandan Adli Tıp’taki incelemede, Özal’ın vücudunun uzun vadede radyoaktif maddelerle hasara uğratıldığı ve sonra da böcek ilacı ile ani ölümünün gerçekleştiği üzerinde durulduğu belirtildi. Bütün bu sonuçları değerlendirecek olan Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun birkaç hafta içinde raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndereceği kaydedildi.

TEK BAŞINA MÜCADELE

Merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın suikasta kurban gittiği görüşünü yıllardır ısrarla ve alaycılığa varan yakıştırmalara direnerek sürdüren Ahmet Özal ortaya çıkan bulgulardan sonra 1988 suikast girişiminin yeniden soruşturulması gerektiğini söyledi. O dönemde suikastı soruşturan savcı Uğur Tönik’in bilgisine başvurulması halinde gerçeklerin ortaya çıkmaya başlayacağını söyleyen Ahmet Özal ‘ Olayın örtbas edilmesini isteyenler savcının kızını kaçırdılar, daha ne söyleyeyim ki… ‘ dedi..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.