SON DAKİKA
Hava Durumu

Özal'ın Cenazesi Adli Tıpta

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine açılan Anıt Mezar'da, Turgut Özal'ın naaşına ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2012 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2012 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine açılan Anıt Mezar'da, Turgut Özal'ın naaşına ulaşıldı. Naaşın kısa sürede mezardan alınarak, tören kıtasının omuzlarında Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk ince, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarındaki çalışmalara katıldı. Çolakkadı ve İnce anıt mezardan ayrılışları sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Turan Çolakkadı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatını yerine getirdiklerini ifade etti. İlgili kurumlarla yapılan plan doğrultusunda işlemlerin yerine getirildiğini anlatan Çolakkadı, Özal'ın cenazesine ulaşıldığını açıkladı. Her şeyin planladığı gibi gittiğini aktaran Çolakkadı, Özal ailesini temsilen de çalışmaları bir avukatın takip ettiği bilgisini verdi. Çolakkadı, bundan sonraki aşamayı Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak olan incelemeler oluşturduğunu belirtti.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de Adli Tıp Kurumu ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları beraber yürüttüğünü aktardı. Naaşın Adli Tıp Kurumu'na götürüleceğini açıklayan İnce, örneklerle ilgili çalışmanın cenaze çıkarıldıktan sonra bir müddet daha devam edeceği bilgisini verdi. İnce, Cuma veya Cumartesi günü Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlayarak cenazeyi aileye teslim etmeyi planladıklarını belirtti. İnce, analiz ve raporlama sürecinin ise en az iki ay süreceğini kaydetti.

 



İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da anıt mezarın bulunduğu bölgeye, makam arabasıyla geldi. Çolakkadı, daha sonra yürüyerek, çalışmanın yapıldığı alana gitti.

Basın mensupları, daha önce sac levha ile kapatılan anıt mezardaki çalışmaları görüntüleyemezken, iş makinelerinin girişi için açılan bölüm de üzerinde ''Polis-Olay Yeri İnceleme'' yazılı branda ile kapatıldı.

Anıt mezarda iş makinesi ve ''hilti'' adı verilen aletlerle mermer lahidin kırıldığı, toprak bölümdeki cenazenin çıkartılması için çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Turgut Özal'ın cenazesi, çıkarıldıktan sonra çinko kaplı tabutla Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına konularak, Adli Tıp Kurumu'na götürülecek.

Anıt mezarın kırılması işleminde Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı ellerinde kazma ve kürek bulunan yaklaşık 10 kişilik ekip de çalıştı.

Anıt mezarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü de 4 araç ve ekiple çalışırken, çevik kuvvet polisleri, gazetecilerin, anıt mezarı çevreleyen duvara yaklaşmalarına izin vermiyor.

Bu arada, Anıt Mezar'da, gazetecilerin bulunduğu bölüme de basın kartı olmayan gazeteciler alınmıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 mobil büfe de Anıt Mezar çevresinde görev yapanlara hizmet veriyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.