SON DAKİKA
Hava Durumu

Özal'ın otopsisinde zehir bulundu iddiası

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bedeninden alınan örneklerde yapılan analizlerde yüksek miktarda e

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2012 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bedeninden alınan örneklerde yapılan analizlerde yüksek miktarda etkili bir zehir olan 'striknin kreatin' maddesi belirlendiği öne sürüldü.

Bugün gazetesinin haberine göre, adli tıp uzmanları kemik ilikleri, iç organ parçaları ve bedenin diğer yerlerinden alınan örnekleri masaya yatırdı. İnceleme sonucunda Özal'ın vücudunda yüksek miktarda 'striknin kreatin'maddesi bulundu. Uzmanlar, tahnit işleminde kullanılmayan 'striknin kreatin'maddesinin etkili bir zehir olduğunu vurguladı. Toksikoloji ve Adli Tıp uzmanları bu maddenin vücut fonksiyonlarını bozarak solunum yollarını felç ettiğini ve kalp krizine yol açtığını kaydetti. Fare ve köpekleri öldürmek için kullanılan zehrin yasaklandığını belirtiliyor. Zehirli maddenin Özal'ın yiyecek ya da içeceğine karıştırılmış olabileceği tahmin ediliyor.

Şok gelişmeyi ortaya çıkaran süreç Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunun ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılmış, ailenin Özal'a ait saç tellerini vermemesi üzerine savcılık örnekler almak için mezarın açılmasına karar vermişti. Mezar 2 Ekim'de açılmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.