SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel çetenin 'Amerikan' oyunu!

Paralel yapı, dünyanın en geçerli İngilizce sınavı TOEFL'a da uzandı. Sınavlara başka kişiler sokularak, çete mensuplarının sınavı zahme

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel çetenin 'Amerikan' oyunu!
Paralel yapı, dünyanın en geçerli İngilizce sınavı TOEFL'a da uzandı. Sınavlara başka kişiler sokularak, çete mensuplarının sınavı zahmetsizce geçmesi sağlandı.

 

Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı paralel örgütün uluslararası İngilizce sınavı TOEFL'a da hile karıştırdığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TOEFLsınavında şike yapıldığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Savcılık, TOEFL İBT Test Center'larda paralel yapının elemanları için usulsüzlük yapıldığı iddialarını incelemeye aldı.



ÇETENİN 'AMERİKAN' OYUNU


Savcılığa ihbarda bulunan ve bu usulsüzlükleri yapan ekiple bir dönem birlikte hareket ettiğini söyleyen şahıs, TOEFL'da şike sisteminin nasıl işlediğini detaylarıyla anlattı. İhbara göre paralel örgüt, TOEFL sınavından geçmek isteyen adaya normal başvurusunu yaptırıyor. Sınav günü geldiğinde ise söz konusu aday sınav merkezinde paralel yapı mensupları tarafından karşılanıyor, fakat merkezde başka bir odaya alınıyor. Testi ise "adayın" yerine giren kişi çözüyor. Çözen kişiler, söz konusu paralel yapıya yakın olan ve üniversitelerin genellikle Amerikan dili bölümünde görevli öğretim üyeleri oluyor. Sınava giren "paralel aday", sınava başvuran kişi kaç puan talep ederse ona göre soru çözüyor. Bu şekilde fazla puan alıp dikkat çekmemeye dikkat ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.