SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel imamların Kafkas oyunu

Paralel Yapı, Kafkas ülkelerine sözde imamlarını Azerbaycan’daki kendi okullarından mezun olan isimler arasından seçip atıyor.   &n

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel imamların Kafkas oyunu
Paralel Yapı, Kafkas ülkelerine sözde imamlarını Azerbaycan’daki kendi okullarından mezun olan isimler arasından seçip atıyor.
 

 

Dünyanın birçok ülkesinde örgütsel faaliyetlerini sürdüren Paralel Yapı, Kafkas ülkelerine imamlarını Azerbaycan'daki kendi okullarından mezun olan isimlerden belirleyerek atama yapıyor. İmama Türk Rus ilişkileri, Türk Gürcistan kültürü şeklinde dernek ya da STK kurduran paralel yapı, daha sonra bürokrasinin önemli konumlarına adam sokmaya çalışıyor. Fethullah Gülen'in yurtdışında açtığı ilk üniversite olan Kafkas Üniversitesi'nden mezun olan isimlerden seçilen imamlar Azerbaycan'da devletin önemli konumlarına elemanlarını yerleştirmek için de ise stratejik evlilik yapıyor.

 

DERNEK KURUYORLAR

Rusya başta olmak üzere, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelere Azerbaycan'da yetiştirdikleri imamlardan atıyorlar. Kültürel dernek kurulmasından sonra devlet kadrolarına sızmaya çalışıyor. Paralel isimler bir yandan da STK kurarak kültürel faaliyette bulundukları görüntüsü veriyor. Kurulan STK'lar genellikle bulundukları ülke ismi ile Azeri ya da Türk dayanışması, Türk kültürü adı altında faaliyet gösteriyor. Paralel Yapı'nın Azerbaycan'da faaliyet gösteren Çağ Öğretimleri kurumları kapatıldıktan sonra farklı bir isim ile yeniden açıldı. Kapatılan okulların yerine İstek Liseleri açıldı. Sadece tabelanın değiştiği bu okullardaki öğretmen ve belletmen kadrolarının büyük çoğunluğunda aynı isimler görev yapıyor. (Yenişafak)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.