SON DAKİKA
Hava Durumu

'Paralel' operasyonda 49 polis hakkındaki karar açıklandı

Adliyedeki 49 kişiden 11 kişi tutuklanırken, 8 kişi için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.  

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2014 01:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2014 02:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Paralel' operasyonda 49 polis hakkındaki karar açıklandı
Adliyedeki 49 kişiden 11 kişi tutuklanırken, 8 kişi için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

 

Gözaltında bulunan 49 şüpheli polisten 38 şüpheli serbest bırakıldı, 11 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. 22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. 22 temmuz soruşturmasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı. 22 temmuz soruşturmasında mahkemede ifadesi alınamayan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

32 kişinin sorgusu alınabildi

Hakim Çiçek şüphelilerin tutuklanıp tutuklanmayacağı yönündeki kararı saat 21.00'da açıklayacak.

Kararda Cuma gününden itibaren 49 şüphelinin sadece 32'sinin sorgusunun alınabildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: 'Gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu, bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli bir sorgu ortamının kalmadığı, bu güne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanmadığı sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kilitlendiği görülmekte… '

Büyük salonda gerginlik

22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

Casusluk ve telekulak soruşturması kapsamında gözaltına alınan 49 şüpheli hakkındaki karar için avukat ve şüpheliler Çağlayan Adliyesi'ndeki büyük salona alınıyor.

Duruşma salonunda avukatların kayıt yapması gerginliğe neden oldu. Duruşma salonuna giren polislerin silahları alındı. Adliyede polis gazetecilere zorluk çıkarırken, polis ile gazeteciler arasında yer yer tartışma yaşanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.