SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel örgütün yeni şovmen polis müdürü köstebek çıktı!

Operasyonun ilk günü gözaltına alınan Hayati Başdağ'ın önemli isimleri PKK ve Ergenekon üyesi gibi göstererek dinleme kararı aldırttığı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2014 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel örgütün yeni şovmen polis müdürü köstebek çıktı!
Operasyonun ilk günü gözaltına alınan Hayati Başdağ'ın önemli isimleri PKK ve Ergenekon üyesi gibi göstererek dinleme kararı aldırttığı ortaya çıktı. Emniyet'teki sorgusu tamamlanan 22 polis sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Paralel yapının Emniyet ayağına yönelik soruşturmada gözaltına alındığında elindeki kelepçeyi kaldırıp "Ben haram yemedim" diyen Emniyet Müdürü Hayati Başdağ adeta kahraman ilan edildi. Ancak Başdağ'a yöneltilen suçlamalar oldukça ağır. Başdağ sahte isimlerle çok kritik kişilerin dinlenme talimatını bizzat vermiş. Başdağ'a yöneltilen suçlamalar arasında "Hükümeti yıkmaya teşebüs" ve "Devletin güvenliği, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” bulunuyor.

PARALEL FENOMEN OLDU 

Paralel yapı tarafından MİT’te koordinatör emniyet müdürü olarak sokulan 17 Aralık darbe girişimi sonrası açığa alınan Emniyet Müdürü Hayati Başdağ’ın gözaltına alındığında kelepçe şovu hafızalara kazındı. “Haram yemedik, hırsızlık yapmadık, görevimizi yaptık” diyen Başdağ’ın elindeki kelepçeyi havaya kaldırıp bağırdığı fotoğraflar aynı gün tişörtlere baskı yapılıp dağıtılmaya başlandı. İnternette sosyal medyada paralel yapıya yakın kişiler tarafından Başdağ adeta bir kahraman gibi gösterilmeye başlandı.

TALİMATLARDA İMZASI VAR 

Soruşturma dosyasına göre Başdağ o kadar da masum değil. Emniyet Müdürü Hayati Başdağ birçok kişinin suçsuz yere dinlenmesi emrimi bizzat vermiş.
Özel hayatlarını kayıt altına aldırmış. Soruşturmada Başdağ için ağır suçlamalar var. Birçok önemli ismin dinleme talep formlarında Başdağ’ın imzası bulunuyor. Başdağ bu kişileri başka isimlerle ya da sadece ön isimleri ile mahkemeden talepte bulunup yasa dışı dinleme yapmış. Dinleme talep yazısında Türkiye’nin önemli simalarının ne açık kimliği ne T.C. numarası ne de soyadı var. Başdağ’ın dinlediği isimlerin başında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TÜBİTAK Kriptoloji mühendisi U.B.E., Ümit Ödağ, Latif Erdoğan bulunuyor.

3 NUMARALI ŞÜPHELİ 

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur tarafından soruşturmanın
3 numaralı şüphelisi olan Hayati Başdağ’a yöneltilen suçlamalar:
- “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”
- “Kanunda belirlenen suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere anlaşma”
- “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek”
- “Resmi belgede sahtecilik”
- “Görevi kötüye kullanma”
- “Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme ve değiştirme”
-“ Haberleşmenin gizliliğini ihlal”

PKK'LI GİBİ GÖSTERİP DİNLEMİŞLER

Selam örgütü diye başlayan soruşturmada şüpheliler, PKK, El Kaide, Ergenekon adına faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla dinlemeye alınmış. Dinleme kararlarının “açık kimliksiz” olarak alınması da bir diğer yasa dışılık. Bu yöntemle binlerce kişi dinlenmiş.

SAVCIDAN ÇELİŞKİ TESPİTİ

Savcı İrfan Fidan, örgüt çatısı altında 3 örgüt üyesinin bulunmasının ve bu kişiler hakkında teknik takip kararı alınmasının çelişkili ve tutarsız olduğunu belirtti. Savcılık, şüphelilerin iletişim tespit kararlarının “açık kimliksiz” olarak alındığı ifade edildi.

FİRARİLERİN 7'Sİ TESLİM OLDU

Firarda olan 9 polisten 7’si teslim olurken Fatih Tezcan ile Mehmet Yılmaz ise halen aranıyor. Emniyet Amiri İsmail Aslan da avukatıyla birlikte gelerek polise teslim oldu. 75 kişi hakkında 24 saat ek gözaltı süresi alındı. Sorguları tamamlanan polislerin 22'si sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BİRAZ DA BİLEKTE TAŞIYALIM

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emniyet Amiri İsmail Aslan: "Madalyayı almaya gidiyorum. Yıllarca belimizde gururla taşıdığımız kelepçeyi, biraz da bileğimizde taşıyalım. Başım gözüm üstüne” diye konuştu.

Bizde her yol mubah değil

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TGRT Haber'in canlı yayınında Emniyet'te yapılan operasyonun bir rövanş olmadığını söyledi. Atalay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Biz hükümetiz, devleti yönetiyoruz, biz adaletle hükmederiz. Ama paralel yapı unsurlarının, başta emniyet, daha sonra yargı ve değişik yerlerde neler yaptıkları bir bir ortaya çıkıyor. Başkaları gibi her yolu mubah görmeyiz. Onlar her yolu mubah gördüler. Şu anda da öyle. Ama biz öyle olmayacağız. Adaleti zedelemeyeceğiz. Tabii ki yargıya da yansıması lazım. Binler, on binlerce dinleme kararı veren yargı mensupları. Çok açık bir şey. - Akşam -
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.