SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel Yapı kayyuma boş bina teslim etti

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nın aldığı kararla, Feza Gazetecilik'in, kayyum heyetine, boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bıra

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel Yapı kayyuma boş bina teslim etti
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nın aldığı kararla, Feza Gazetecilik'in, kayyum heyetine, boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bıraktığı belirlendi.
 

 

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" nedeniyle kayyum atadığı Feza Gazetecilik şirketinin, Zaman gazetesinin doküman ve malzemelerini Yarına Bakış'a aktardığı tespit edildi. Gazete çalışanları ve kayyumlardan edinilen bilgilere göre, kayyum heyetine Yenibosna’daki merkezde, adeta boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bırakıldı. Masa, sandalye ve bilgisayarların bulunduğu akıllı binanın içinin boşaltılması nedeniyle gazetenin neredeyse hazırlanamayacak durumda olduğu öğrenildi. Gazetenin yapılmaması için bazı bilgisayarlara şifre konulduğu, kimi programların çalışamaz duruma getirildiği ve bazılarının ise hard disklerinin söküldüğü belirlendi.


GAZETE, YENİBOSNA'DAKİ BİNADA HAZIRLANAMADI


Gazetenin server sisteminin merkezi Amerika'da olduğu için kayyum heyeti yönetime geldiğinde işlem yapamadı. Bu nedenle Zaman gazetesi, Yenibosna'daki binada hazırlanamadı. Server sisteminden haber ve fotoğraflar alınamadı. Onun için gazete başka bir yerde çok zor şartlarda ancak 12 sayfa olarak hazırlandı. İkinci gün bazı aksaklıklar giderildikten sonra gazete Yenibosna'daki binada hazırlanabildi. Söz konusu gazeteleri abone sistemiyle Türkiye'nin her yerine dağıtan Cihan Medya'nın, kayyum heyeti atandıktan sonra, 500 bin nüshalık alımı durdurduğu ve Zaman'ı dağıtmadığı kaydedildi. Zaman'ın yerine aynı gün daha önce abone olan yerlere, eski yönetimin çıkardığı belirtilen "Yarına Bakış" adlı gazete dağıtıldı. PDY mensuplarının böylece gazeteyi batırarak, "Türkiye’nin en çok satan gazetesi yok edildi" propagandası yapmayı amaçladığı öne sürülüyor. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.