SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel yapının günah galerisi

  17- 25 Aralık kumpasıyla mevcut hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek ve başbakan hakkında, “Dönemin Başbakanı” ifadesi ile fezleke

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel yapının günah galerisi
 

17- 25 Aralık kumpasıyla mevcut hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek ve başbakan hakkında, “Dönemin Başbakanı” ifadesi ile fezleke hazırlamak: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında hazırlanan bu fezlekeleri okuduğunu ve paralel medyanın bu belgeleri ortadan kaldırmak istediğini söyledi. Fezlekede bazı bakanlar da çete üyesi olmakla suçlanıyordu.

Yargı ve emniyette gizli örgütlenmeler: İlk aşamada Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı sınav sorularının temin edilip kazanması istenilen adaylara ezberletildiği, 2. aşamada ise Adalet Akademisindeki yapılanmanın devreye girip örgütün devşirdiği adayları mülakatta akladığı ortaya çıktı. 2012 yılında düzenlenen sınavı 723 kişi kazandı. Cemaatle bağlantılı olmayan 314 kişi sudan sebeplerle elendi.

Hukuk dışı dinlemeler yapmak: Dinlemelerin, paralel yapı elemanı olan eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in görevde olduğu döneme denk geldiği anlaşıldı. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ile Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde de geçmiş yıllara dönük yapılan araştırmalarda yaklaşık 20 bin telefon dinlemesi belirlendi.

Kamu sınavlarında soruları çalarak cemaat kanadından öğrencilerini kurumlarda bir yerlere yerleştirmek: ÖSYM tarafından hazırlanan sınav soruları temin edilerek ezberlettirildi. Sistemin kopya ya da kolektif cevap anahtarlarını tespit etmemesi için ise her adaya, kasıtlı olarak bir birinden farklı birkaç soruyu yanlış ya da boş bırakmaları talimatı verildiği belirtildi. Yapılanmanın listesinde bulunan ve örgüte biat ettiği yönünde mektup yazan adaylar mülakat sınavından başarıyla geçti, diğer adaylar ise sudan sebeplerle elendi.

Başbakanlık ofisine böcek yerleştirerek tüm görüşmelerin dinlenmesi: Erdoğan’ın çalışma ofisinde portatif prizde ve anında dinlemeyi sağlayan böcek bulunmuştu. Hiç şarjı bitmeyen böceğin odaya sürekli girip çıkan birilerince bırakıldığı, paralel yapının devlete nasıl sızdığını gösteriyor.

Taşhiye operasyonu ile masum insanları 17 ay hapiste tutmak: İstanbul Emniyeti 2010 yılında ”Tahşiyeciler” olarak bilinen kişilere operasyon düzenlemişti. ‘Molla Muhammet” adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan’ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında sahte delil üretmek: “Kumpas” soruşturması kapsamında ifade veren bazı müştekilerin, “Ergenekon dosyasındaki dijital delillerin bir kısmının sahte olduğunu ve çok sayıda sanığın bu dijital belgelerle cezalandırıldığını öne sürdüğü öğrenildi.

Ermeni lobisine para aktarmak: ABD'de sözde Ermeni soykırımı tasarısını hazırlayan New Jersey Senatörü Robert Menendez'in, Fethullah Gülen grubuna bağlı Türk Amerikan Birliği'nin (TAA) gala yemeğinde 'onursal konuk' olarak ağırlandığının ortaya çıkması, paralel yapı yayın organlarında paniğe ve çelişkili açıklamalara neden oldu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.