SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel yargı dökülecek!

Paralel yapının ulusal güvenliği tehdit eden bir unsur olduğunu vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir kısım da olsa paralel yargı v

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2014 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2014 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel yargı dökülecek!
Paralel yapının ulusal güvenliği tehdit eden bir unsur olduğunu vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir kısım da olsa paralel yargı var. Şimdi onların hepsi dökülecek” dedi. Erdoğan mitingde MHP seçmenine seslenerek, “Bahçeli CHP ve Pensilvanya’ya teslim olmuştur.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde halka seslendi. Miting öncesi Valilik binasına ziyarette bulunan Erdoğan, cumhurbaşkanı olması halinde yapacağı ilk icraatını da açıklamış oldu. Paralel yapının, ulusal güvenliği tehdit eden bir unsur olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsur karşısında birinci derecede sorumluluk Cumhurbaşkanına aittir. Şimdi diğer cumhurbaşkanı adaylarının böyle bir derdi yok. Nedir bu diyor? Bunun aslı var mı diyor? Daha ne olacak her şey ortada. Bütün dinlemeler vs. her şey ortada. Bu ülkede başbakan dinlenmiştir bunlar ortada. Ama bir paralel yargı var, bir kısım da olsa paralel yargı var. Şimdi onların hepsi dökülecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının, devletin başının en önemli görevi ne? Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü sağlamaktır. Bunu koruma altına almaktır. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden paralel yapı gibi bir unsur varsa devletin içinde devlet olmaya gayret eden bir unsur varsa cumhurbaşkanın önemli görev alanından bir tanesi de milletin dirliğine kasteden, bütünlüğüne kasteden böyle bir yapıyı bir an önce ortadan kaldırmaktır” dedi.

"CHP YENİ ANAYASANIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELDİR"

Yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgiler veren Erdoğan, "Yeni anayasa çalışmaları konusunda her şeyden önce parlamentonun bu konudaki ağırlığı önemli. Bir cumhurbaşkanı burada teşvik eder. Bu teşvikle ne kadar netice alacağı, içinden çıktığı partinin bu konudaki ağırlığıdır. Bu dönemde AK Parti olarak konuya samimiyetle sarıldık. 326 milletvekilimiz olmasına rağmen 3 kişiyle uzlaşma komisyonunda temsil edilelim, diğer 3’er parti onlarda 3 kişiyle temsil edilsin. Onların toplamının sayısı 220’ydi. Onlar 220 ile 9 kişi, biz ise 326 ile 3 kişi. Derdimiz bağcıyı dövmek değildi, üzümü yemekti. Ondan sonra 47 maddede 4 siyasi parti uzlaştı. Fakat bu 4 siyasi parti 47 maddede uzlaştığı halde, orada Kılıçdaroğlu ‘bunları çıkaralım’ dedi. Ben arkadaşlarımı hemen gönderdim. İki siyasi partinin parlamentodaki sayısı buna yetiyor, hemen çıkartalım. Fakat gel gör ki, biz buna hemen çıkartalım deyince kalktı kayış attı ‘4 tane partinin de bu işte oluru olması lazım’ dedi. Bu işin altında hepsinin imzası var, gelin çıkartalım neyi bekliyoruz ama yanaşmadı. Daha sonra bu 60 madde oldu. Ben bu defa teklifimi yeniledim. Hadi gelin 2-3 haftada bu çıkar. Ama CHP yine yanaşmadı. CHP bu ülkede yeni anayasanın önündeki en büyük engeldir. MHP, aynı şekilde HDP engeldir. Bunlar referandumda millete gittiğimiz zamanda aynı şeyi yaptılar. Önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerinde partimiz anayasayı değiştirecek sayıya ulaştığında zaten bunu parlamentoda AK Parti olarak yapar. Referandum noktasında böyle bir sayıyı yakaladığı zaman bu defada millete gider. Ben inanıyorum ki milletim yeni anayasayı kesinlikle çıkaracaktır. Yeni anayasadaki bizim azmimiz, gayretimiz bir cumhurbaşkanının görev alanı içerisinde ne varsa buna irademi koyarım ve bunun önünü açarak inşallah yeni anayasanın yapımını hızlandırırız" şeklinde konuştu.

“YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çok yanlış bir gidiş. Ben batıya sesleniyorum. Bu dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyorum ki, sizleri de boğacaktır. İşte buyurun, Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı maalesef Rusya tarafından füze ile vurularak indirildi. Ne vardı bu uçakta? Kardeşlerim çok enteresan. Yolcuların 160 tanesi Hollandalı. Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve bu uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir anlayış ve yaklaşımdır. Hani dünya barışı için koşacaktık. Hani dünya barışına çalışacaktık. Bunlar ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum. İstediğim gibi indiririm diyenlerden. Biz de diyoruz ki, siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız. Bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzak da bir gün sizi vuracak”

“İÇERİDEKİLER DE RAHATSIZ”

Gazze’nin hakkını savunmaktan sadece dışarıdakiler değil içeridekilerin de rahatsız olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Pensilvanya'nın içerideki uşakları, bizim İsrail'e hakkı söylüyor olmamızdan rahatsızlar. Pensilvanya'nın yayın organlarında İsrail aleyhine yayın görüyormusunuz. Bunlar Mavi Marmara'da da aynı şeyi yaptılar. Çünkü bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar. CHP Genel Müdürü şu ana kadar İsrail'e tek söz söyleyebildi mi? Buna cesaret ve kudreti yok. MHP Genel Başkanı aynı şekilde Filistin için tek bir cesur cümle kurabildi mi? Cumhurbaşkanı adaylarına bakın. Sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız işte böyle zelil olursunuz. Biz bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatı'nda gördük, yanıldık” diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞINI HALKIN SEÇMESİNE KARŞI ÇIKAN CHP ADAYI İÇİN HALKTAN OY İSTİYOR"

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkan CHP, adayı için halktan oy istediğini dile getiren Erdoğan, "Dün halk bu işten anlamaz diyen CHP, hangi yüzle halkın karşısına geleceksin. Kardeşlerim bunlarda yüz yok ki, ben diyorum ki CHP'ye , MHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerim. Size bu denli saygısız davrananlara karşı 10 Ağustos'ta cevabı vermeye hazırmıyız. Bu iş bitmiştir. Bunlar sabah başka akşam başkadır. Ben de sizleri seviyorum. Hiç bir zaman dürüst olmadılar. Hiç bir zaman ilkeli siyaset yapmadılar. Hiç bir zaman milletin, ülkenin, hakkın ve hayrın yanında olmadılar. bunlar eski Türkiye'nin karanlığından beslendiler. Yeni Türkiye'den her zaman korktular. Günlerce hesap yapıp şekiller çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı. Sabah akşam Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil. Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor. Ben şuna gönülden inanıyorum, Bursa'daki CHP'li kardeşim bu adayı hazmedemedi ve hazmedemeyecek. Bursa'daki MHP'li kardeşim bu adayı asla kabullenmeyecek. Bu aday CHP'ye gönül veren MHP'Ye gönül veren kardeşlerime de dayatıldı. Dışarıdan birileri bu adayı bu iki partiye zorlama yaptılar. Parti yönetimine dayatırlar ama tabana dayatamazlar" açıklamasını yaptı.

"CHP VE MHP 10 AĞUSTOS'TA KAYBEDERSE O KOLTUKLARDA OTURAMAYACAKLAR"

Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu: "CHP'nin genel müdürü ne diyor, bu genel müdürün 92-98 aralarında SSK'da yaptığı görevi biliyorsunuz değil mi? Geçenlerde sahurda bir televizyon kanalında Savaş Ay'ın onunla yaptığı röportajı izlediniz mi? İstanbul'da Okmeydanı SSK Hastanesi'nin halini gördünüz değil mi? O serum şişeleri, paslı serumların takıldığı o kancaların halini gördünüz değil mi? 3 yaşındaki yavrunun yanlış serum sebebiyle kolunun kesildiğini gördünüz değil mi? Adama soruyor, adam sırıtıyor. Üzülmesi gereken yerde sırıtıyor ya. Adam dertli değil. Adam ızdırabı yok. 3 yaşında yavru kolu kesiliyor. Utanmadan 10 yıl önce daha iyiydi diyor. 6 yıldır buradasın. Ne yaptın. 3 koyun teslim edin, inan kaybeder. Bunlara güven olmaz. Bunlarda hiç bir hizmet yok. Şimdi çıkmış tıpış tıpış sandığa gidecek bu adaya oy vereceksiniz diyor. Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. İnanıyorum ki, CHP; MHP diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler. CHP ve MHP'nin yönetimleri çok ama çok zor durumdalar. Eğer 10 Ağustos'ta bir kez daha kaybederlerse o koltuklarda oturamayacaklar ben buna inanıyorum. 30 Mart'ta kaybettiler, yüzsüzlük yaptılar oturmaya devam ettiler. Ama 10 Ağustos'tan sonra bunu sürdüremeyecekler. MHP Genel Başkanı şahsıma, "Sen Çankaya'ya çıkamazsın, seni oraya çıkartmayız" diyor. Herhalde anladı, çark etti. Ne diyor, "Şimdi diyor ki, velev ki Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Onunla özel görüşme yapmayız" diyor. Yani Cumhurbaşkanı olacağımızı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı sonrası için şimdiden planlar yapıyor. Sayın Bahçeli, biz sizden bu tür sözleri çok duyduk. CHP ne diyordu, eşi başörtülü bir Cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz diyordu. Sayın Gül Cumhurbaşkanı oldu, ne yaptılar. Tıpış tıpış gittiler. Aynı masada gelip oturdular. Bunlarda ufuk yok. Bunlarda dürüstlük yok. Bunlarda yalan çok. "12 Haziran seçimlerinin ardından meclise gelmeyeceğiz" dediler. Ne oldu. Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim. Gelecekler, göreceksiniz dedim. Yemin etmeyeceğiz dediler. Tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, yalan çok."

"MHP İRADESİNİ CHP'YE PENSİLVANYA'YA KİRAYA VERDİ"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de sözünü yutacağını açıklayan Eroğan, "Tıpış tıpış gelecek. Çünkü MHP'nin bu yönetimi, kendi iradesi kendi aldığı kararlarla yürümüyor. Verilen talimatlarla yürüyor. MHP'ye anında talimat geliyor. Anında yerine getiriyor. İradelerini CHP'ye, Pensilvanya'ya kiraya verdiler. İradelerine ipotek koyduranlara milletim sandıkta ipotek koyacaktır. Kendi iradesiyle hareket etmeyen bu CHP'ye MHP'ye milletim 10 Ağustos'ta bir kez daha ders verecek. Bursa 2007'deki halk oylamasında bize yüzde 67 ile destek verdi. 2010 halk oylamasında Bursa yüzde 56 ile evet diyerek yanımızda durdu. 10 Ağustos'ta sadece AK Partililerden değil, Bursa'daki tüm siyasi kesimlerden yeni Türkiye için oy istiyoruz. Bursa'nın sandıkları patlatmasını, milletin adayına oy çıkmasını istiyoruz. Bursa, yeni Türkiye demeye hazırmıyız? Milli irade demeye hazırmıyız? Daha güçlü bir Türkiye, daha aydınlık bir Türkiye demeye hazırmıyız? 10 Ağustos'ta sandıkları patlatıyormuyuz Bursa? 10 Ağustos'ta yeni Türkiye'yi inşa ediyormuyuz? Büyük, güçlü Türkiye'ye evet mi? Öncü Türkiye'ye evet mi? Milletin adayına evet mi? Bursa'da bu iş tamam. Osmanlı'nın payitahtı Bursa kararını vermiş. Cihan imparatorluğunun başkenti Bursa bu işi bitirmiş. Allah hayırlı etsin" şeklinde konuştu.

 

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "BURSA'YA TURİST ÇEKMEK İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında 50 milyon turist hedefine giderken en önemli destinasyonun Bursa olduğunu belirterek, "Bursa'da en büyük arzum kentsel dönüşümü hızlandırmak. Çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırmak. Bursa'nın korkunç turizm potansiyeli var. Buna ulaşmış değiliz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Atıcılar'a helikopterle inen Başbakan miting öncesi otobüsle Valilik binasına geçti. Başbakana Bursalılar burada yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Valilikten çıkışta gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, Bursa'dan övgüyle söz ederek, "Bursa'nın bizim açımızdan önemli bir yeri var. Partimizi kurduğumuzdan bu yana bizimle hep beraber oldu. Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Bursa'yı biz de yalnız bırakmadık. Yatırımlarımızla Bursa'yı çok farklı konuma taşıdık. Bugün gerek valimiz gerek işadamlarımızla konuştuk. Bursa'da en büyük arzum inşallah gerek valimiz gerek belediye başkanımız hep birlikte kentsel dönüşümü hızlandırmak. Çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırmak. Çünkü Bursa'nın korkunç turizm potansiyeli var. Buna ulaşmış değiliz. 2023'te 50 milyon turiste ulaşacaksak, en önemli destinasyon Bursa'dır. Yazılı ve görsel medyanın desteğine çok büyük ihtiyacımız var" dedi.

Erdoğan, Valilik'te Unesco miras listesine giren Cumalıkızık Köyü'nden kadınlarla biraraya geldiğini de ifade ederek, "Bu muhabbetimi kazanan bir girişim. Unesco'da başarıyı kazanmış olmaları. Kendilerine söz verdim. Bir sonraki organik ürünlerini tadacağım. Gelişimde kahvaltı, yemek yiyip Cumalıkızık'ı ziyaret edeceğim" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, eski bakanlardan Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Bursa milletvekilleri de eşlik etti.

Valilik önünde tahta bacak takmış, başında eşek maskesi kollarında da "susmak orucu bozar mı" yazısı bulunan bir kişi gözaltına alındı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.