SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel ZEK'ten yine bir skandal!

Savcı Zekeriya Öz Bolu’ya tayini çıkmasına rağmen İstanbul’da kaldığı lojmanı boşaltmıyor. Yeni seçime rağmen yöneticiliği de bıra

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel ZEK'ten yine bir skandal!
Savcı Zekeriya Öz Bolu’ya tayini çıkmasına rağmen İstanbul’da kaldığı lojmanı boşaltmıyor. Yeni seçime rağmen yöneticiliği de bırakmıyor.

17-25 Aralık sürecinin ardından Bolu’da savcı olarak görevlendirilen Zekeriya Öz, İstanbul Bahçelievler’deki hâkim-savcı lojmanında yönetim krizine neden oldu. Bakırköy Adalet Sarayı Komisyon Başkanlığı’nca lojman süresinin uzatılması talebi reddedilen Öz’ün, lojmanı en geç yarın boşaltması gerekiyor. Ancak daha önce de Bakırköy Adliyesi’ndeki odasını “Geri döneceğim” diyerek boşaltmak istemeyen Öz, halen lojmanı boşaltmadı. Zekeriya Öz, Bolu’da görevlendirilmeden önce İstanbul Bahçelievler’de ailesiyle birlikte yaşadığı lojmanda yöneticiydi. Tayin kararına itiraz eden Öz, 3 ay önce yeni görevine başlamasına rağmen lojmanı boşaltmadı. Lojman sakinleri, yeni yönetimi seçmek için bir ay önce toplandı. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadı.

‘SEÇİM HUKUKA AYKIRI’ DEDİ
İkinci toplantıda 634 sayılı “Kat Malikleri Kanunu”nda yer alan “Birinci toplantıda yeter sayı sağlanmazsa, ikinci toplantıda karar yeter sayısı katılanların salt çoğunluğudur” hükmü işletildi. Lojman sakinlerinin vekaletlerine dayanılarak 3 hâkimden oluşan yeni bir yönetim seçildi. Yeni yönetim, lojmandaki 4 bloğun girişine değişiklik bildirisi astı. Eski yönetimden ise karar defteri ve belgeleri istedi. Ancak 2 gün sonra eski yönetimden defter yerine duyuru geldi. Lojmana asılan duyuruda “Yapılan seçim hukuka aykırı ve geçersiz. Eski yönetim, Zekeriya Öz başkanlığında göreve devam ediyor” dendi. Bu durum, lojmanda hukuki tartışmalara neden oldu. Bazı sakinler, “Yeni seçilen kişiler burada oturuyor. Seçim bizim vekaletlerimizle yapıldığı için yasaldır. Zekeriya Bey şehir dışında görevli o yüzden görevden çekilmesi daha şık olurdu” dedi. Öz’ün lojmanda oturma süresi ise 17 Temmuz’da doluyor. Buna rağmen halen lojmanı boşaltmayan Öz, Bakırköy Adalet Sarayı Komisyon Başkanlığı’na lojmanda ikamet süresinin uzatılması için başvuruda bulundu. Ancak Öz’ün bu talebi reddedildi. Öz’ün en geç yarın boşaltması gerekiyor. Zekeriya Öz yönetiminde aidatları elden toplayan lojman görevlisi Vakkas S. ise yeni yönetimin “Aidatlar bankaya yatırılsın” talimatı nedeniyle ne yapacağını şaşırdı.

LOJMANININ TADİLATINA MAHKûMLAR DA KATILMIŞTI
Zekeriya Öz’ün de kaldığ lojmanda yönetici hariç herkes ayda 200 lira ödüyor. 2004′te Sağlık Bakanlığı’ndan devralındıktan sonra tamamen boşaltılan ve Eskişehir’den gelen mahkûmların da katıldığı tadilat çalışması ile depreme karşı güçlendirilen lojmanda 10′ar dairelik 4 blok var.

YASA NE DİYOR?
Bloklardan birinde Ord. Prof. Dr. Sülhi Dönmezer Eğitim Merkezi’ndeki müdür ve personel yaşıyor. Diğer 3 blok ise 30 hâkimsavcı ailesine tahsis edildi. 634 sayılı kat mülkiyeti kanununa göre; yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oy şarttır. Kat maliklerinin 33′üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır. Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar. Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır.  (SABAH)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.