SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralelci savcının tehdidine Davutoğlu'ndan yanıt!

İktidar için “Sonları Adnan Menderes’e benzeyecek” diyen paralelci savcıya Başbakan Davutoğlu’ndan yanıt gecikmedi: “Darbeciler, vesayetçiler

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralelci savcının tehdidine Davutoğlu'ndan yanıt!
İktidar için “Sonları Adnan Menderes’e benzeyecek” diyen paralelci savcıya Başbakan Davutoğlu’ndan yanıt gecikmedi: “Darbeciler, vesayetçiler ve paralelciler bizi yıldıramaz. Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa, başımız gözümüz üstüne”

 

Paralel davası savcısı olan ve mesleği kötüye kullanmaktan geçtiğimiz gün HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Celal Kara, Cumhuriyet Gazetesine verdiği yeni röportajda iktidar için “Menderes, anayasayı ihlalden mahkûm olmuştu. Bunların yaptığı onun yaptıklarını fersah fersah aştı. Bizimle ilgili kararı veren hâkimler de, bu karar için baskı yapan iktidarla birlikte anayasayı ilga suçundan yargılanacak” dedi. Demokrasi ve Özgürlük Adaları projesi için Adnan Menderes’in yargılandığı Yassıada’da bulunan Başbakan Davutoğlu, Kara’nın açıklamasına yanıt olarak; Tarih tekerrürden ibarettir derler ama 27 Mayıs asla tekerrür etmeyecektir. Bugün bir savcının bile bizi bunla tehdit etmesi karşılığı olmayan bir husustur" dedi.

“BAŞ VERİR, BAŞ EĞMEYİZ”

Görevini yapmak yerine hükümeti yıpratmaya çalışan savcıların görevden alındığını kaydeden Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti. “Daha hüküm konulmadan, iddianame hazırlandı. Meslekten ihraç edilen bu savcılardan birisi ‘Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes gibi olacak’ diyor. Bunlar bizi tanımıyor. Zannediyorlar ki biz tehditten korkar ve geri adım atarız. Biz bu yola kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama asla başımızı eğmeyiz. Darbeciler, vesayetçiler ve paralelciler bizi yıldıramaz. Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa, başımız gözümüz üstüne. Eğer bu millet için alnımıza şehadet yazılmışsa, Hz. Mevlana’nın çocukları olarak biz şehadeti Şebi Aruz ve düğün bayram gibi karşılarız. Bahçeli, ‘Göreve gelirsek, savcıları göreve iade edeceğiz’ diyor. Diğerleri de öyle diyor. Tuzağı görüyor musunuz? Muğlalılar, eskiden paralel vardı, şimdi bir de üçgen var. CHP, MHP, HDP. Bunlar paraleli üçgenle birleştiriyor. Ama biz sıratı müstakim yolcularıyız. Bunlar yalnız değil, arkalarında uluslararası işbirlikçileri var."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.