SON DAKİKA
Hava Durumu

Patlayıcı yüklü traktör ele geçirildi

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Yaytaş köyü bölgesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında "dur" ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan erkek terörist ölü ele geçirildi. Teröristin üzerinde ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda ile otomobil araç kumandası bulundu. Bir traktörde ele geçirilen ve hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışılan patlayıcı madde ve düzenekleri kontrollü bir şekilde infilak ettirildi. ( Anadolu Ajansı - Diyarbakır Valiliği )

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Patlayıcı yüklü traktör ele geçirildi
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde güvenlik güçlerince bir traktörde ele geçirilen ve hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışılan patlayıcı madde ve düzenekleri kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.




Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiği bildirildi.


Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü tarafından gerçekleştirilen mayın, el yapımı patlayıcı ve bombalı araçlarla düzenlenen saldırıların önlenmesi, teröristlerin yakalanması, şehir merkezlerindeki irtibatlarının kesilerek, il, ilçe merkezleri ile köy ve mahalle giriş çıkışlarını kullanmalarının engellenmesi, özellikle silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcıların ele geçirilmesi maksadıyla yol kontrolleri yapıldığı belirtildi.

Patlayıcıyı, hayvan gübresiyle gizlemişler 

Çalışmalar kapsamında bugün sat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş köyü bölgesinde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında "dur" ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktörün ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemede, TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek amacıyla 3 piknik tüpü ile desteklenmiş, üç elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi (4 büyük pille desteklenmiş) tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür."

Bir terörist ölü ele geçirildi

Patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan erkek teröristin ölü ele geçirildiği, teröristin üzerinde ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda ile otomobil araç kumandası bulunduğu aktarılan açıklamada, ele geçirilen patlayıcının, güvenlik güçlerince emniyetli şekilde imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü soruşturma yürütüldüğü bildirilerek, bölgede yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadeleye artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.