SON DAKİKA
Hava Durumu

'Pensilvanya'nın şişirdiği balon ittifakını bu millet 31 Mart'ta söndürecek'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Pusulası millet olmayan ittifak, balon ittifakıdır. İpi kandilde olan ve Pensilvanya'nın şişirdiği balon it

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2019 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2019 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Pusulası millet olmayan ittifak, balon ittifakıdır. İpi kandilde olan ve Pensilvanya'nın şişirdiği balon ittifakını bu millet 31 Martta söndürecek." dedi.
Beraberindeki AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleriyle MHP Gaziantep Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhur İttifakı'nın el ele vererek, 31 Mart'ta güzel sonuçlar elde edeceğini söyledi. Milletin devletle buluştuğu ve Türkiye'nin ufkunun daha ilerilere gittiği bir dönemde Cumhur İttifakı ile güçlerin birleştirildiğini anlatan Gül, Cumhur İttifakı'nın sırtını millete dayayan bir anlayışla yola çıktığını, bu anlayışla da yoluna devam ettiğini vurguladı. "Cumhur İttifakı, birileri gibi sırtını terör örgütlerine, Pelsilvanya'ya veya karanlık güçlere dayayan ittifak değil, sırtını millete dayayan ittifakın adıdır" diyen Gül, şöyle devam etti: "Pusulası millet olmayan ittifak, balon ittifakıdır. İpi kandilde olan ve Pensilvanya'nın şişirdiği balon ittifakını, bu millet 31 Mart'ta söndürecek. Cumhur İttifakı, bu milletin pusulasını ve rotasını belirlediği bir ittifak olarak yola devam edecek. Cumhur İttifakı, seçime ve 31 Mart'a kadar değil, mezara kadar sürecek bir yolculuktur. Cumhur İttifakı bir ilke, ülke, ülkü ittifakıdır. Biz 31 Mart'ta şunun bunun belediye başkanı olması için değil, ülkemize, ülke insanımıza daha iyi hizmet için sandığa gidiyoruz. 'Ne olacağım' değil, 'Bu ülke için ne yapacağım' diyenlerin ittifakıyız biz." Temel hedeflerinin ülkenin birliğini, dirliğini ve huzurunu muhafaza etmek olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti: "Bu ülke insanının huzurunu kim bozmaya çalışırsa, karşısında bizi bulacaktır. Çukur kazarak bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenleri, o kazdıkları çukura gömdük. Bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenler kim olursa olsun, onları çukura gömmeyi çok iyi biliriz. Bu ülke insanının, Kürt'ü ve Türk'ü ile 82 milyonun, Edirne'den Kars'a kadar tüm vatandaşlarımızın hukukunu koruyacağız. Türkiye'nin hududunu, vatandaşlarımızın hukukunu korumak boynumuzun borcudur. Hiç bir zaman hiç bir güce teslim olmayacağız, birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Etle tırnak gibi bu ülkede omuz omuza kardeşçe yaşıyoruz." Kavgayla işlerinin olmadığını ve sevgiyi büyütmek istediklerini ifade eden Gül, "Biz soframızdaki ekmeği büyütmek, haklarımızı genişletmek için yola devam edeceğiz. 82 milyonu kucaklayarak, Cumhur İttifakı yoluna devam edecek." diye konuştu.
"315 bin misafirimiz Suriye'deki evlerine döndü"
Türkiye'nin daha da büyümesi için milletin 31 Mart'ta sandığa giderek Cumhur İttifakı'na oy vermesini isteyen Gül, terörle mücadele ve ülkedeki Suriyelilere ilişkin de şu bilgileri verdi: "Terör örgütleriyle ülkemize karşı birliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Gaziantep olarak bunu çok iyi biliriz. Gaziantep'e, Kilis'e düşen bombalar 2 yıl önce hepimizi tedirgin etmişti ama Fırat Kalkanı Harekatı ile tehdit nereden geliyorsa gelsin tehdidi kaynağında kurutmak için harekete geçtik. Fırat Kalkanı da Zeytin Dalı Harekatı da budur. Suriye'de güvenli bölgeler oluştukça Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönmeye devam edecek. Bugün itibarıyla 315 bin misafirimiz Suriye'de kendi memleketine dönmüştür. Dönüşler devam ediyor. Suriye'de güvenli alanlar oldukça, dönüşler daha da hızlanacak. Orada da güvenli bölge oluşması için Cumhurbaşkanımız etkili bir diplomasi sürdürüyor."
"Kaynağında kurutmak için her türlü hazırlığımızı yaptık"
Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerinin gelecek süreçte daha hızlı bir şekilde devam etmesini beklediklerini dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz sınır komşusuyuz. Türkiye Cumhuriyeti, güneyinde asla ve asla bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyecek. Tüm imkanlarımız ve kurumlarımızla her türlü hazırlığımızı yaptık. Hiçbir güç, terör örgütü, sırtını kime dayarsa dayasın, Gaziantep'e, Hatay'a, Kilis'e, Mardin'e, Ankara'ya hiçbir şekilde saldıramaz, tehdit oluşturamaz. Kaynağında kurutmak için her türlü hazırlığımızı yaptık. Türkiye'de hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamayacak şekilde hazırlığımız yapıldı. Terör asla Türkiye'ye diz çöktüremeyecek. Türkiye'ye karşı kim kötü emel besliyorsa, kim kötü senaryo yapıyorsa, o senaryoyu 31 Mart'ta başlarına geçiririz." (AA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.