SON DAKİKA
Hava Durumu

Pişkinlere Reis'ten net tavır

“Biz uyarmadan adımı atın” AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tay

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pişkinlere Reis'ten net tavır
“Biz uyarmadan adımı atın”

AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle teşkilatlara yönelik net mesajlar verdi. Partiye ve davaya zararı olan, davayı sahiplenmeyen belediyeler ve teşkilat mensuplarına kapıyı gösteren Erdoğan, girdikleri her mücadelenin bir yeniden doğuş olduğunu ifade ederek, "Şu an bunu yaşıyoruz. Ama bir şey söylüyorum: Daha iyi olacak, bundan şüphem yok. Bunu unutmayalım. 2019'da ancak bu şekilde, arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. Bir olalım, iri olalım, beraber olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Unutmayınız; AK Parti'nin başarısı da Türkiye'nin başarısı olacaktır" ifadesini kullandı.

“BİZE NE OLUYOR Kİ!”

Verdikleri mücadelenin kesintiye uğramaması için öncelikle AK Parti olarak kendilerini yenilemeleri gerektiğini belirten Erdoğan, "Fakat burada bir şeyi ifade etmem gerekiyor: Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir, birbiri ile dayanışma içerisinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz? Bize ne oluyor ki birbirimize karşı farklı nazarlarla bakıyoruz? Elinden, dilinden emin olan insanlar olmadıkça, biz gerçek Müslüman olamayız, bunun idraki içinde olmamız ve bunun için çalışmamız lazım. Aksi takdirde nefis galebe çalmış olur. Biz nefsin hakimiyeti altında yaşayamayız" diye konuştu.

“HER DEM YENİDEN DOĞARIZ”

"Son günlerde bu 'cihat cihat' diye bir şey geçip duruyor." diyen Erdoğan, cihatın elinde silahla dolaşmak değil nefisle mücadele olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Arkadaşlar bunu halledin. Eğer nefisle mücadeleyi halledebiliyorsak, işte en büyük cihat odur. Bu yolda atacağımız adımlar inanıyorum ki bu davayı, hareketi arzulanan yere de taşıyacaktır. Yunus'un 'Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası' ifadesinde olduğu gibi, biz sürekli yeniden doğarak kendimizi tazelersek milletimizin desteğini hiçbir zaman kaybetmeyiz. Bunu böyle bilesiniz. Ne zaman ki statükoya teslim olursak, metal yorgunluğunun üstesinden gelecek gücü kendimizde bulamazsak, işte o zaman yolun sonuna geldik demektir." değerlendirmesi de bulundu.

HEP BİRLİKTE YENİLENME SÜRECİ

Ülkeye karşı sorumluluğun gereği olarak, yenilenme sürecini hep birlikte yürüteceklerini belirten Erdoğan, olağanüstü kongre ile sürecin başladığını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin Mecliste, parti yönetimindekilerin Genel Merkez'de, iller, ilçeler, belediyeler ve beldelerdeki tüm partililerin de bulundukları yerlerde bu çalışmaları hızla ve kararlılıkla gerçekleştireceğini anlattı.

“BİZ UYARMADAN KENDİLERİ ADIMI ATSINLAR”

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü 2019 kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz. Parlamenter demokraside bizim için seçim kazanmak leblebi çekirdekti. Ama biz şimdi hedefi büyük koyduk. Bu hedefte yüzde 50 artı bir almak durumundasın. Bunu da aldığınız zaman, bu ülkeye hizmetin de oranı ve boyutu çok daha büyüyecek. Bu sürecin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını tekrar Rabbimden niyaz ediyorum."

GENEL MERKEZ RAPORU ÖNLERİNDE

Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar ortadayken ve Bursa’daki başarısızlık da genel merkezin hazırladığı raporlarda yer alırken, Torun’un hala demagoji yaparak koltukta kalmayı sürdürüp sürdürmeyeceği ve tavrı merak ediliyor. Kamuoyunun merak ettiği soru şu; Torun istifa mı edecek yoksa görevden alınmayı mı bekleyecek?

GÖZLER TORUN VE EKiBiNDE

Erdoğan’ın bir kez daha grup toplantısında başarısız olanların ve davaya sarılmayanların gereğini yaparak, bir an önce bırakmalarını istemesinin ardından Bursa’da da gözler AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve ekibine çevrildi. Son referandum sonuçlarına göre AK Parti’nin en fazla oy kaybettiği 6 ilden biri olan Bursa’da, kamuoyunda her adımıyla büyük tartışma oluşturan, daha birkaç gün önce kendisini eleştiren partilileri disiplin ile tehdit eden İl Başkanı Torun’un bu net uyarıdan sonra istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.