SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yok

Başbakan Yıldırım, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini do

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yok

Başbakan Yıldırım, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda düzenlenen "Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı"ndaki konuşmasında, jandarmanın, ülkenin güvenliği, milletin huzuru ve esenliği için gece gündüz çalıştığını söyledi.


Vatan ve millet mücadelesinin iki cephede sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Bunlardan biri, sınırlarımız ötesinden, ülkemize, sınırlarımıza yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmek için yaptığımız mücadeledir. Fırat Kalkanı, bu mücadelenin en belirgin örneklerinden bir tanesidir. Bu, dışarıdaki mücadele Silahlı Kuvvetlerimizin sorumluluğunda sürdürülmektedir. Diğer önemli bir mücadelemiz de sınırlarımız içinde hain terör örgütleriyle her türlü mücadeleyi sürdürmektir." diye konuştu.













 "PKK'nın bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur"

Başbakan Yıldırım, diğer yandan da PKK terör örgütünün 40 yılı aşkın bir süredir ülkenin başını ağrıtan, enerjisini azaltan, milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğini yok etmeye çalışan, küresel oyuncuların piyasaya sürdüğü önemli bir terör örgütü olduğunu kaydetti.


Bu örgüte karşı da son yıllarda verilen mücadelenin adeta "destansı bir mücadeleye" dönüştüğüne işaret eden Yıldırım, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:


"Burada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır. Kış mevsimine girdiğimizde bu günlerde gördüğüm manzara şudur, gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve silahlı kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda şehirde bayırda amansız bir takiple bu alçakların kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı gayreti göstermektedir. Bu yüzden milletimiz adına sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."



"Terörle mücadelede yeni bir dönem başladı"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz sonrası alçak darbe girişiminden önemli bir ders çıkardıklarını vurgulayarak, "O derslerden biri de Silahlı Kuvvetlerimizin yeniden yapılandırılması ve kolluğun tekrar gözden geçirilmesidir. Bildiğiniz gibi bu çalışmalardan biri de jandarmanın İçişleri Bakanlığına tam anlamıyla bağlanmasıydı. Bu karardan sonra özellikle terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını hepimiz görüyoruz. Özellikle 2016 Ağustos'unda aldığımız karar, 'Terörle mücadelede savunma değil taarruz esastır.' Yaz demeden kış demeden bu mücadelede de jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hatta ihtiyaç duyulan yerde Silahlı Kuvvetlere mensup elemanlarımızla birlikte amansız, çetin bir mücadele içine girmiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.


Terörle mücadelenin yurt içinde başarıyla devam ettiğini bildiren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:


"Bugün terörle mücadelede geçen 40 yılla geçmiş 1,5 yılı kıyasladığımız zaman hakikaten kıyaslanması dahi mümkün olmayan büyük başarı elde edilmiştir. Bu başarıda koordinasyonun, birlikte iş yapmanın katkısı önemlidir ama her şeyden önce terörle mücadelenin Türkiye'nin gelecek, istiklal mücadelesi olduğu bilincinin bütün kesimlerde yerleşmiş olmasıdır. Jandarmamız, polisimiz, sizler bu işi sıradan bir görev olarak görmüyorsunuz. Bunu bu ülkenin bekası olarak görüyorsunuz ve buna göre de her türlü fedakarlığı, vatanseverliği yaparak, durumdan da vazife çıkararak görevinizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Bunun için 80 milyon vatan evladı, vatandaşlarımız size şükranlarını ve minnet duygularını her zaman ifade ediyor."



"Bu bölgede, birçok ülkenin de hesapları, emelleri var"

Bugün, yurdun her köşesinde devletin inisiyatif aldığını, yönetime hakim olduğunu vurgulayan Yıldırım, vatandaşların rahatça yurdun her köşesine seyahat etme özgürlüğüne ve güvenliğine sahip duruma geldiğini kaydetti.


Başbakan Yıldırım, ülkenin bulunduğu bölgenin zor olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:


"Bu bölgede ayakta kalmak kolay bir iş değil. Bakarsanız tarihin akışına her türlü olayın ortaya çıktığı bölge, bu bölgedir. Hareketli, dinamik bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede, birçok ülkenin de hesapları, emelleri var. Küresel terör örgütlerin emelleri var, bunları da biliyoruz. Bütün bunların farkında olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bakın, dünyanın hiçbir yerinde aynı anda üç tane terör örgütüyle etkin mücadele eden başka bir ülke yok. Bir yanda DEAŞ, din ve İslamiyet adına insanları gözünü kırpmadan öldüren bir alçak örgüt. Bu mücadeleyi yaptık, yapıyoruz. Özellikle Suriye ve Irak alanında burada büyük büyük laflar edenler, büyük büyük ittifaklar kuran ülkelerden çok daha etkin mücadeleyi biz gerçekleştirdik. Ve 4 binin üzerinde DEAŞ mensubunu etkisiz hale getirdik. Bununla da kalmayıp, ülkemize girmeye çalışan 50 binin üzerinde yabancı savaşçıyı geri gönderdik ve 5 binin üzerinde DEAŞ örgüt mensubunu da yakaladık, gerekli hukuki süreçleri sürdürüyoruz."



"Yüzde 65 seviyesinde yerli ve milli imkan ve kabiliyete ulaşıldı"

Yıldırım, savunma sanayisinde bugün yüzde 65 seviyesinde yerli ve milli imkan ve kabiliyete ulaşıldığını vurgulayarak, dünyanın ileri gelen yüz savunma şirketinden üç tanesinin Türk şirketi olduğuna işaret etti.


Deniz, kara ve havacılıkta gelinen noktanın, savunma sanayindeki kabiliyet ve imkanların daha da artmasına vesile olduğunu aktaran Yıldırım, "Savunma sanayimizin toplam proje sayısı 66'dan 553'e çıkmış, toplam proje bedeli de 5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Savunma sanayi sektör cirosu 1 milyar dolardan 6 milyar dolara erişmiştir." dedi.


Başbakan Yıldırım, insansız silahlı silahsız hava araçları, askeri eğitim uçağı, uydular, helikopterler, caydırıcı özelliğe sahip uzun ve orta menzilli silah ve araçların geliştirilmesi faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü ifade etti.



"Bu alçaklar insanları gözlerini hiç kırpmadan katlettiler"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'un, Türk milleti ve ülke için dönüm noktası olduğunu aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:


"Bu terör grupları, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, MİT, TÜRKSAT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Kuvvetler ve İstanbul'da birçok yeri maalesef bombalamışlar ve birçok şehidimizin, gazimizin hayatına kast etmişlerdir. Bu alçaklar, insanları gözlerini hiç kırpmadan katlettiler, yaraladılar. Ortalığı yakıp yıkıp, kasıp kavurdular. Milletimize, devletimize, kardeşliğimize, demokrasimize adeta kurşun sıktılar. Şu bina bunun en canlı şahididir. O gün Jandarma Genel Komutanlığını da o alçaklar işgal etti. Başta Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin ve vatansever Jandarma, Silahlı Kuvvetler mensuplarımız, bu alçaklara karşı kahramanca mücadele göstererek, burayı işgal altından kurtarmışlardır."


Yıldırım, asker kılığına giren FETÖ mensubu teröristlerin, milletin üzerine bomba yağdırmaktan, milletin uçağını, helikopterini ve tankını bile çalmaktan haya etmediklerini, bunları, masum insanların üzerine sürmek suretiyle ülkeye en büyük kötülüğü yaptıklarını hatırlattı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.