SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK'nın sözde İzmir sorumlusu yakalandı!

İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı.    

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK'nın sözde İzmir sorumlusu yakalandı!
İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı.
 

 

 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma  kapsamında dün 11 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında Menemenilçesi  Asarlık Mahallesi'nde 2 kişi daha yakalandı.

SÖZDE SORUMLU!

Gözaltına alınan 2 şüpheliden S.K'nın (24), örgütün gençlik  yapılanmasının İzmir sorumlusu olduğu, eylemleri yönlendirdiği, örgüte eleman  kazandırdığı, mahalledeki bazı gençleri "öz yönetim" vaadiyle kandırarak Cizre'ye  götürdüğü, güvenlik güçlerinin operasyon başlatması üzerine kaçarak İzmir'e  geldiği, zanlının ilçeye götürdüğü 15 örgüt mensubunun ise operasyonda etkisiz  hale getirildiği öğrenildi.

Öte yandan, dün gözaltına alınanlar arasındaki S.D'nin "terör örgütü  üyeliği" suçundan kaldığı cezaevinden kısa süre önce tahliye edilmesinin ardından  yeniden örgüt adına faaliyete başladığı, izinsiz gösterilere katılarak güvenlik  güçleri ve kamu binalarına taşlı ve molotofkokteylli saldırılar düzenlediği ve  eylemleri yönlendirdiği belirtildi.

Şüphelilerden Y.İ'nin ise gençlik yapılanmasının sözde Bayraklı  sorumlusu olduğu, örgüte eleman kazandırdığı, taşlı ve molotofkokteylli  saldırılara katıldığı kaydedildi.

 

Kaynak:Haber7
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.