SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK'ya karşı 'King Air'

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kavaklı, Cudi ve Şemdinli'de eş zamanlı olarak üç ayrı operasyon düzenledi. Kış hazırlığındaki örgüte büyük

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2012 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kavaklı, Cudi ve Şemdinli'de eş zamanlı olarak üç ayrı operasyon düzenledi. Kış hazırlığındaki örgüte büyük darbe indirdi. Bu operasyonlarda Türk Ordusu, bir ilke de imza attı ve operasyonlar öncesinde ilk kez King Air 350 tipi insanlı keşif uçağı kullanıldı.


30 Ekim ve 9 Kasım'da Hakkari'de Kavaklı bölgesi, Cudi Dağı ve Şemdinli'de düzenlenen operasyonlarda ilk kez insanlı keşif uçakları kullanıldı.

King Air 350 tipi insanlı keşif uçağı, çift motorlu ve pervaneli. Uçak, insansız hava araçlarının tüm özelliklerine sahip.

PKK'nın kış döneminde de eylemlerini sürdüreceği ve bu nedenle Türkiye'de bazı bölgeleri üs olarak kullanmaya hazırlandığı istihbaratı üzerine çalışmalar başladı.

Güvenlik güçleri kritik bölgelerde, insansız hava araçlarının yanı sıra insanlı keşif uçağıyla istihbarat çalışması yaptı.

Hava fotoğrafları ve telsiz dinlemeleri gibi teknik takiplerin ardından, bir grup teröristin Kavaklı bölgesinde üs kurduğu, Cudi Dağı ve Şemdinli bölgelerinde ise örgütün sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Bu noktalara eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Hakkari'nin Kavaklı bölgesindeki operasyona 12 tabur katıldı. Cudi'deki operasyonda 2 komando bölüğü ile 2 korucu timi, Şemdinli'de ise 2 özel kuvvet taburu ve 2 komando bölüğü görev aldı.

Operasyonlarda, 18 terörist öldürüldü, bir terörist sağ olarak yakalandı. Çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonlarda Uzman Çavuş Seyit Yalçın şehit oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.