SON DAKİKA
Hava Durumu

Polisler itiraf etti: Binlerce kişiyi dinledik

Emniyet içindeki 'paralel yapı'ya yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan polislerden “tele kulak itirafı” geldi.  

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2014 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Polisler itiraf etti: Binlerce kişiyi dinledik
Emniyet içindeki 'paralel yapı'ya yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan polislerden “tele kulak itirafı” geldi.

 

Emniyet'teki paralel yapı iddialarına yönelik yürütülen operasyonun ikinci dalgasında mahkemeye sevk edilen 10 polisten 4'ü tutuklandı. 6'sı ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 polis, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada polislerin ifadeleri de ortaya çıkmaya başladı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Polisler, mahkemeden alınan kararla ve sıralı amirlerin imzasıyla dinleme yaptıklarını söyledi. Bunlardan biri olan Başpolis Ebubekir G., 20 yıl İstihbarat Şube'de çalıştığını ifade ederek “Uzun süre dinleme işi yaptım. Binlerce kişi dinledim. Bu yüzden dinlediğim kişileri hatırlamam mümkün değildir. Ancak dinlemeler mahkeme kararı ve usulüne uygun bir şekilde yapılmıştır” diye konuştu.

 



2006-2011 yılları arasında İstanbul İstihbarat Şube'de çalıştığını söyleyen Komiser Yardımcısı Hasan A. “Mahkeme kararlarını fiziken görmedim. Dinleme kararının kim hakkında alındığı hususunu bilmem mümkün değildir” dedi.

 

Hasan A., MHP milletvekilleri Özcan Yeniçeri ve Ümit Özdağ'ı dinlediği iddiasıyla ilgili “Mahkemeden alınan kararlarla yapılan dinlemedir” dedi. Komiser Yardımcısı Hacı Şerif E. ise dinlediği iddia edilen Latif Erdoğan'ı, son bir senedir televizyonda gördüğü kadarıyla bildiğini ifade etti ve “Kendisiyle ilgili dinleme yaptığımızı hatırlamıyorum. Müge Anlı isimli şahsı televizyondan tanıyorum. Kendisiyle ilgili dinleme yaptığımızı hatırlamıyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.