SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin: 'Türkiye ile uzlaşmam!'

Putin, Türkiye, uçağı düşürdükten sonra düşman gibi davranmaya başladığını öne sürdü ve Türkiye ile aramızın düzelmesi mümkün değil

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Putin: 'Türkiye ile uzlaşmam!'
Putin, Türkiye, uçağı düşürdükten sonra düşman gibi davranmaya başladığını öne sürdü ve Türkiye ile aramızın düzelmesi mümkün değil" dedi.
 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geleneksel yıl sonu basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 1400 gazetecinin katıldığı toplantıda soruları cevaplayan Putin, "Türkiye, uçağı düşürdükten sonra düşman gibi davranmaya başladığını öne sürerek şuan ki hükümet ile Türkiye ile aramızın düzelmesi mümkün değil" dedi. Türkiye Rusya gerilimini anlatan Putin, Türkiye'nin Suriye'ye girmesinin artık mümkün olmadığını ifade ederek "Daha önce hava savunma sistemlerimiz yoktu. Şimdi S-400 lerimiz var. Eminim artık Türkler Suriye hava sahasını ihlal edemez. Suriye'yi kimin yöneteceğine dış güçlerin karar vermesini kabul etmeyeceğiz, pozisyonumuz değişmedi" dedi.

 
"TÜRKMENLER VAR DESELER VURMAZDIK"
Putin, Türkiye'nin NATO'ya gitmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, "Orada Türkmenler var deselerdi vurmazdık" diyen Putin, Türkiye'nin kendilerini uyarmadığını ifade etti ve "Türkiye'nin bu eylemi yapması yani bizim uçağımızı düşürmesini sadece düşmanlık olarak görmüyoruz. Türkiye'nin yaptığından tiksindik." şeklinde konuştu.

 
"ÖZÜR DİLEMEK İSTERLERSE DİLERLER"
Putin, "Suriye'deki durum konusunda ABD'nin inisiyatifini destekliyoruz. ABD ve Avrupa Birliğinin bu konuda endişeleri var. Dünyanın her yerinde olan olaylar için Rusya yapıcı olmaya devam edecek. Suriye'de şeffaf seçimler yapılmalı. Bu çerçevede geleceklerine sadece Suriyelilerin kendileri karar vermeli" dedi. Suriye konusunda net bir kararınız var mı sorusunu yanıtlayan Putin, "Siyasi bir çözümden yanayız. Askeri bir çözüm doğru yol değil. Gereksiz sivil ölümlerinin önüne geçilmeli. Suriye ordusunu desteklemeye devam edeceğiz. Radikallerle değil ılımlılarla birlikte olmak istiyoruz."  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomatik bir adım atar mı sorusuna ise, "Başkaları adına konuşmak istemem. Özür dilemek isterlerse dilerler. Bu onların kararı" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.