SON DAKİKA
Hava Durumu

Rejimin yeni katliamı...

Humus'un Avar bölgesinde kimliği belirsiz yakılmış 17 ceset bulundu. Suriye Genel Devrim Konseyi, olayı rejimin "yeni katliamı" olarak nitelendir

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rejimin yeni katliamı...
Humus'un Avar bölgesinde kimliği belirsiz yakılmış 17 ceset bulundu. Suriye Genel Devrim Konseyi, olayı rejimin "yeni katliamı" olarak nitelendirdi.

Özgür Suriye Ordusu'na(ÖSO) bağlı birliklerin İdlib'de bir askeri helikopteri düşürdüğü ileri sürüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), ÖSO birliklerinin kentteki Ebu Zuheyr askeri üssüne mühimmat taşıyan bir askeri helikopteri düşürdüğünü iddia etti.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Haseke kentinin Nuşva bölgesinde Edebiyat Fakültesi yakınlarında şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), patlamada ölen ve yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.

ÖSO'ya bağlı birliklerden Tevhid Tugayı'nın Halep'teki merkez hapishanesinin birçok binasını ele geçirdiğini belirten SRGC, savaş uçaklarının cezaevi yakınlarındaki yerleşim yerlerini bombaladığını vurguladı.

Humus'un Avar bölgesinde kimliği belirsiz yakılmış 17 cesedin bulunduğunu da kaydeden SRGC, bu kişilerin boğazlarının kesildiğini ve ardından cesetlerinin yakıldığını ifade etti. SRGC, olayı rejimin "yeni katliamı" olarak nitelendirdi.

89 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin hava ve karadan yönetim karşıtlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Humus'ta 31, başkent Şam'ın banliyölerinde 24, Halep'te 21, Dera ve İdlib'te 4'er, Deyru'z Zor'da 2, Rakka, Kuneytra ve Tartus kentinde birer olmak üzere 89 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.