SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya 3 Türk okuluyla işbirliğini bitirdi!

Rusya Ulusal Araştırma Nükleer Üniversitesi, Hacettepe, İstanbul ve Ankara üniversiteleri ile yürüttüğü eğitimde işbirliği anlaşmalarını ip

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya 3 Türk okuluyla işbirliğini bitirdi!
Rusya Ulusal Araştırma Nükleer Üniversitesi, Hacettepe, İstanbul ve Ankara üniversiteleri ile yürüttüğü eğitimde işbirliği anlaşmalarını iptal etti.
 

 

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Niyazi Meriç, yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi ile Rusya'dan MEPhI arasında 13 Nisan 2015 tarihinde iki anlaşma imzalandığını söyledi.Bunlardan birinin, "çift yüksek lisans programı çerçevesinde akademik işbirliği" anlaşması, diğerinin ise "bilimsel, eğitim ve sosyal alanlarda işbirliği" anlaşması olduğunu bildiren Meriç, bu kapsamda anlaşmaların iki üniversite arasında öğrenci değişimini içerdiğini anlattı.

 
BAŞKA ÜLKELERİN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİLECEK
Rus tarafının anlaşmayı iptal ettiğini duyurmasıyla Ankara Üniversitesi olarak nükleer enerji konusunda ihtiyaç duyulan yüksek lisans programlarını kendilerinin açacağını vurgulayan Meriç, şunları kaydetti:"Nükleer enerji konusunda deneyim kazanılabilecek Almanya, Japonya, Çin, İngiltere, Hindistan, İspanya gibi başka ülkeler de var. Bu ülkelerden bazıları, üniversitemize nükleer enerji konusunda bazı tekliflerde bulundu. Rus üniversitesinin bu iptal kararının ardından bu ülkelerden gelen diğer teklifleri değerlendireceğiz. Örneğin Sinop Nükleer Santrali de Japonya-Fransa ortaklığında yürütülecek. Tüm bu ihtimaller de masamızda duruyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.