SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya sınırları zorluyor!

Rusya'dan Ankara'yı kızdıracak bir hamle daha. Moskova yönetimi, Türkiye Ermenistan sınırına Rus askeri birliklerini konuşlandırmaya hazırlanıyo

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya sınırları zorluyor!
Rusya'dan Ankara'yı kızdıracak bir hamle daha. Moskova yönetimi, Türkiye Ermenistan sınırına Rus askeri birliklerini konuşlandırmaya hazırlanıyor.
 

 

Rusya Ermenistan hükümetinin çağrısı üzerine Türkiye Ermenistan sınırına askeri birlikler konuşlandırmaya hazırlanıyor. Putin Rus askerlerinin Ermenistan’a gönderilmesi kararını imzaladı ve birliklerin nakline de yakında başlanacak. 7 bin Rus askeri Rusya’nın 58. kolordusunun seçkin birliklerinden oluşturulacak ve Ermenistan Türkiye sınır bölgesinde sıfır noktasına yerleştirilecek. Ermenistan Türkiye sınırına yerleşecek olan Rus askeri gücü roketlere ve tanklara da sahip olacak.
SURİYE'DEKİ RUS ÜSSÜYLE İRTİBATLI OLACAK
Ermenistan’daki Rus askeri birliklerinin karargâhının ve Suriye’deki S 400 füzelerinin konuşlandırıldığı Rus askeri üssünün özel iletişim kanallarından doğrudan bağlantı içinde olacağını da vurguluyor ve bu iki merkezin koordineli radar faaliyetlerinin Türkiye hava sahasının % 85’ine ulaşacak bir alanı kapsayacağı bildiriliyor. Rus birlikleri Ermenistan’ın Türkiye’den gelebilecek bir askeri saldırıya karşı Rusya’dan yardım talebi üzerine Ermenistan’a gönderiliyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.