SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Türkiye'yle eşleşmek istememiş!

Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, Avrupa Ligi'nde Türk-Rus takımlarının eşleşmemesi için UEFA'ya başvurduğunu ilk kez açıkladı.   &

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya Türkiye'yle eşleşmek istememiş!
Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, Avrupa Ligi'nde Türk-Rus takımlarının eşleşmemesi için UEFA'ya başvurduğunu ilk kez açıkladı.
 

 

Rusya'nın son günlerde en çok tartıştığı konu açıklığa kavuştu. Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova'nın eşleşmesinin ardından, 'neden bir Türk takımı ile Rus ekibini eşleşmesine izin verildiği' sorgunlanmıştı. Ukrayna ve Rusya takımlarının birbirleriyle eşleşmelerine izin vermeyen UEFA'nın, niçin yine aralarında gerginlik bulunan Türkiye ile Rusya için böyle bir uygulamaya gitmemesi soru işareti oluşturmuştu.

TÜRK RUS TAKIMLARINI AYIRMAYI REDDETTİLER
Rusya Futbol Federasyonu Başkanı da olan Spor Bakanı Vitaly Mutko, bu olaya açıklık getirdi. Bu konuda UEFA ile görüştüklerini itiraf eden Mutko, şunları söyledi: "Bu konu tartışıldı. Ancak UEFA'nın konuyla ilgili tavrı netti. Bu konuda bir engelleme olmayacağını ortaya koydular. Türkiye ile kötüleşen siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler vardı. Ancak diplomatik ilişkiler kesilmemişti. Dolayısıyla UEFA'ya göre var olan bir durum engel teşkil etmiyordu. Daha da ötesi onların bakış açılarına göre, tam tersine spor, sorunu barış içinde çözmek adına arabuluculuk işlevi görebilirdi. Bu yüzden Türk-Rus takımlarını ayırmayı reddettiler. Bunun üzerine yapabileceğimiz bir şey yoktu."

TÜRK İNŞAATÇILARI DEVAM EDECEK
Rus bakan 2018 Dünya Kupası'nın oynanacağı statların inşaatlarını yürüten Türk firmalarının durumu ile ilgili de bir karar aldıklarını duyurdu. Vitaly Mutko şunları söyledi: "Rus hükümetiyle bu konuda daha önce kontrat imzalamış olan Türk inşaatçıları, anlaşmanın sonuna dek işlerini devam ettirecekler. Ancak ilerde Türk firmalarından yeni bir müteahhit getirmek isterseniz o zaman hükümetten izin almanız gerekecek".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.