SON DAKİKA
Hava Durumu

Şartlı cümleler doğru değil

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, BDP'li Demirtaş'ın, İmralı'ya gidecek heyette yer alacaklar isimler konusundaki açıklaması ile ilgili, "Şa

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, BDP'li Demirtaş'ın, İmralı'ya gidecek heyette yer alacaklar isimler konusundaki açıklaması ile ilgili, "Şartlı cümleler kurmak doğru bir yaklaşım değil" dedi.


 
 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi'nin girişinde gazetecilerin İmralı'ya gidecek heyette kimlerin yer alacağına ilişkin sorusu üzerine Adalet Bakanlığı'nın bu konuda bir karar ortaya koymadığını hatırlattı.

Bozdağ, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ''Şayet bizim önerdiğimiz isimler kabul görmezse süreci dışardan destekleriz. Sürecin dışında oluruz'' sözleriyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Böyle, 'Bizim önerdiğimiz isim kabul edilirse, edilmezse, şöyle olursa böyle olursa...' biçiminde şartlı cümleler kurmak doğru bir yaklaşım değil. Şartlı cümleler ne kadar çok kurulursa o kadar yanlış yapılır. Onun için doğru görmüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığı değerlendirmesini yapacak. Kimlere izin verilecekse kararını Adalet Bakanlığı verecek.''

Bozdağ, bir gazetecinin, BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın ''Eğer PKK süreci olumsuz etkilerse biz onun da yakasına yapışırız'' sözlerinin hatırlatması üzerine de ''Bunu söylemekten öte eylemleriyle ve söylemleriyle ortaya koymaları lazım. Hep beraber göreceğiz'' karşılığını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.