SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçime 1 kala 'Gezi' düzenlemesi!

2013 yılı Mayıs ayında başlayan ve Türkiye’de büyük karışıklığa neden olan Gezi olaylarının ikinci senesinde Fikir Kulüpleri Federasyonu yenid

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Seçime 1 kala 'Gezi' düzenlemesi!

2013 yılı Mayıs ayında başlayan ve Türkiye’de büyük karışıklığa neden olan Gezi olaylarının ikinci senesinde Fikir Kulüpleri Federasyonu yeniden buluşma çağrısı yaptı. 9 Mayıs’ta Dolmabahçe’ye yürüyecek olan geziciler adına Oda Tv’ye konuşan Fikir Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erçin Fırat, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden iki DHKP-C’liye terörist denmesine karşı çıkarak “onlar devrimci” dedi ve ekledi: "Etkinliğimiz Gezi Direnişi'nde yan yana şarkılar söyleyen, omuz omuza direnen, çevresindekilere kitap okuyan gençleri tekrar buluşturmayı hedefliyor." Fırat, Gezi sürecinde işgal edilmek istenen Başbakanlık ofisinin bulunduğu Dolmabahçe'ye yapmayı planladıkları yürüyüş hakkında ise şu bilgileri verdi: "Aynı günün akşamı bir başka yürüyüş çağrımız daha var. Dolmabahçe'ye yürüyeceğiz. Orada hatırlatacağımız tabii ki Denizlerin 6. Filoyu denize döktükleri yer olması. Zorbalara, işgalcilere Türkiye gençliğinin gerektiğinde neler yapabildiğini, yapabileceğini yerinde hatırlatacağız. Mücadelenin bu iki ayağının da önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Gezi Direnişi de bunu çok açık gösterdi. 9 Mayıs günü yapacağımız yürüyüşün sloganı "Başkaldırıyoruz". Boyun eğmeyerek zorbaların ülkeyi yönetebilmesini engelledik, şimdi yönetebileceğimizi göstermek için başkaldırıyoruz."

"ÖNEMLİ OLAN AK PARTİ'NİN GERİLETİLMESİ"

Erçin Fırat, DHKP-C eylemlerine destek veren Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun seçimlerde ne yapacağına ilişkin ise, "Seçimlerde bir partiye işaret etmeyeceğiz. Mevcut partilerden herhangi birisinin bizim ilkelerimizi kapsadığını düşünmüyoruz. Bir de bu kadar farklı noktalardan olan ama ortak bir mücadelede bir araya gelebilmiş gençlik kesimlerinin örgütü haline gelmiş FKF'yi seçim tartışmalarına boğmak istemedik. Çok sayıda CHP'li üyemiz olduğu gibi, seçim sürecinde HDP'yi destekleyecek üyelerimiz de var. Seçimlerde AK Parti'nin geriletilmesini önemsiyoruz. Bu ihtimal bu seçimde de mümkündür. Daha fazla önemsediğimiz ise AK Parti'nin temsil ettiği zihniyetin yıkılması, bize göre bunun olması seçimle mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.